Örneğin artık kişiler yatılı ya da gündüzlü veya yabancı ya da yerli gibi seçenekler sunmaya başladılar. Hal böyle olunca hepsinin belirli avantajları ve dezavantajları ortaya çıktı. Bu makalede size bu avantaj ve dezavantajlardan bahsedeceğiz. 

Çocuğunuz ya da bebeğiniz için bir bakıcı arıyorsunuz ancak nasıl bir bakıcı olması konusunda kararsanız bu makale kafanızdaki soru işaretlerini silecektir. Yabancı Bakıcıların Avantajları ve Dezavantajları konusuna geçmeden önce bakıcıların eğer ki çalışan bir anneyseniz neden gerekli olduğunu anlatmamız gerekiyor.

Çocuğunuzu anneanneye ya da babaanneye emanet etmek geçici bir çözümdür. İstediğiniz her zaman anneanne ve babaanne çocuğunuza göz kulak olmayabilir. Göz kulak olsa bile sizin aklınız hep çocuğunuzda olacaktır. 

Bu nedenle eğer çalışan bir aileyseniz bebeğiniz ya da çocuğunuz için bakıcı tutmanızda fayda var. Bakıcılarınızın da gündüzlü ya da yatılı olup olmasına dikkat etmelisiniz. Yatılı bakıcılar konusunda yabancı bakıcı avantajları fazlaca mevcut. Bu konuya biraz sonra değineceğiz. Öncelikle bakıcılar sizin yokluğunuzda bebeğinizle, çocuğunuzla ilgilenecekleri için elbette ki güvenilir olması gerekiyor. Üzerine titrediğiniz çocuğunuza bakacak kişinin eğitimlerine de önem vermeniz gerekir. Çocuğunuz sizin kadar onunla da vakit geçireceğinden bu konuda tecrübesiz ya da bilgisiz bir çocuk bakıcısı istenmeyen bir durumdur. Çocuğunuzun sürekli bakıcı değiştirmesi çocuğunuzu olumsuz etkileyeceğinden vereceğiniz kararların kesin ve doğru olması gerekmektedir. 

Yabancı Bakıcının Avantajları

Öncelikle yabancı uyruklu bakıcılar ülkelerinden ülkemize çalışmak amaçlı geldikleri için işlerine daha bir gayretlidirler. Türkiye’de bulunduğu süre boyunca çalışma konusunda yozlaşmadıysa işinin ehli olacaklardır. 

Yukarıda anlattığımız gibi bakıcınızı yatılı olarak düşüyorsanız yabancı bakıcıları ikna etmek Türk bakıcıları ikna etmekten daha kolaydır. Çevreyi daha yeni yeni tanıyan yabancının, yeni bir ülkede konaklama gibi temel ihtiyaçları olması dolayısıyla sizin yanınızda kalıyor olması onun için de avantajlı bir durum olacaktır.

Yabancı uyruklu bakıcılar ülkeye çalışma amacıyla geldiklerinden ve para kazanmak istedikleri için iş ayrımları konusunda daha esnek olabilmektedirler. Bu durum çocuklarını bakıcıya emanet eden aileler için büyük avantajdır. Ülkeye maddi kazanç elde etmek için girdiklerinden dolayı çalışan kişiler işini değer vererek ve özenerek yapmaktadırlar. Üstelik ülkelerinden gelirken bu işte çalışacakların istisnai durumlar harici olmak üzere- bakıcılık üzerine eğitimleri de mevcuttur.

Elbette tüm bunların yanında bakıcınızın yabancı uyruklu olması çocuğunuz için çok avantajlı durumları da beraberinde getirmektedir. Çocuğunuz için yabancı dili anadili olarak konuşan biriyle vakit geçirmektedir. Dil öğrenimi konusunda yapılan çalışmalar göstermektedir ki öğrenme süreci konuşarak ve dinleyerek gerçekleşmektedir. Dolayısıyla çocuğunuz daha küçük yaşlarda yeni bir dille tanışmış olacağından bu durum dil öğrenim sürecine katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda çocuğunuz erken yaşlarda yeni bir kültürle karşılaşacak ve o kültürden kendine bir şeyler katacaktır. Çocuğunuz ile ilgilenmesi için işe alacağınız yabancı uyruklu bakıcının yanında çocuğunuza hem yeni bir dil ve hem de yeni bir kültürle tanışma fırsatı vermiş olacaksınız. Üstelik yabancı uyruklu bakıcı çocuk sağlığı ya da gelişimi hakkında eğitimi de mevcut ise çocuğunuz açısından avantajlı bir durum olacaktır. Bu sayede bakıcınız çocuğunuz ile daha doğru ilgilenebilir ve gelişimini takip edebilmektedir.

Armoni İnsan Kaynakları olarak, amacımız, görevimiz ve hatta hayatımız, sevdiklerinize güvenilir bakım hizmetleri sunmak. Hemen iletişime geçin size en uygun hizmeti birlikte belirleyelim.