DÜZCE (AA) - Türkiye'nin en önemli rafting parkuruna sahip Düzce'de, kar yağışının ardından Dokuzdeğirmen parkurunun yer aldığı Melen Çayı'nın debisinin artması raftingcileri sevindirdi.

Rafting Düzce İl Temsilcisi Birol Tepe, Melen Çayı'nın debisinin şu anda istedikleri seviyeye yükseldiğini bildirerek, "Raftingde sezon yıl boyu devam ediyor. En çok mart, nisan ve mayıs ayları bu spor için uygun aylardır. Bu aylar sezon olarak görülse de biz bu sporun 12 ay boyunca yapılabildiğini her fırsatta söylüyoruz. Özellikle bu yıl debinin en düşük olduğu temmuz ve ağustos aylarında bile turlarımızı en yoğun şekilde gerçekleştirdik. Bu yıl bölgeye bu sporu yapmak için gelen kişi sayısında bir rekor kırdık." diye konuştu.

Su sıcaklığının düştüğünü anımsatan Tepe, "Sonbahar sezonunu yaşadığımız bu günlerde su seviyesi yükseliyor ve spor daha heyecanlı bir hal alıyor." dedi.

Tepe, raftinge talebin fazla olduğunu belirterek, "Bir metre kar yağsa da biz rafting yapmaya devam ediyoruz. Özel kıyafetler sayesinde su sıcaklığından etkilenilmiyor. Su soğukluğu eksi derecelerde olsa dahi ilgi çok yoğun." ifadelerini kullandı.