KARABÜK (AA) - AHMET ÖZLER - PTT 1. Lig takımlarından Kardemir Karabükspor'un kulüp başkanı Feridun Tankut, "Daha önce Süper Lig'e 3 kez yükseldik, bunu yine başaracağımızdan kuşkum yok" dedi.  

Geride kalan sezonda Spor Toto Süper Lig'den PTT 1. Lig'e düşen ekipte, 11 Temmuz'da yapılan olağanüstü genel kurulda başkanlığa seçilen Hikmet Feridun Tankut, yeni sezonla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Tankut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüpte önceki yıllarda da başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yaptığını belirterek, takımın zor günlerinde hep görevinin başında olduğunu, hiçbir zaman zorluklardan kaçmadığını söyledi.

Başkan olduğu 2009-2010 sezonunda Süper Lig'e yükseldiklerini, 2010-2011 sezonunda Süper Lig'i 44 puanla 9. sırada tamamladıklarında, gençlere yol açmak için görevi bıraktığını anlatan Tankut, "O dönem bir çok olumsuz eleştiri aldım ancak takımı zirvede bıraktım. Biz takım başarısı için her şeye göğüs gerdik" ifadelerini kullandı.  

İşçilerin verdiği destekle ayakta duran ve tam bir Anadolu kulübü olan Kardemir Karabükspor'un, diğer takımlardan çok farklı bir yapısı olduğunu vurgulayan Hikmet Feridun Tankut, takımın her zaman sempatiyle yaklaşılan, Türk sporuna renk katan bir ekip olduğunu dile getirdi. 

 

- "Yiğit düştüğü yerden kalkar"

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde oynamalarına rağmen, PTT 1. Lig'e düştüklerini belirten Tankut, şöyle devam etti:

"Yiğit düştüğü yerden kalkar. Benden önceki başkan Mustafa Yolbulan takıma çok şey katmıştır. Tarihindeki en başarılı sezonları yaşatmıştır ancak yaşanan olumsuzluklar sonunda, zor günler geçiriyoruz. Geçmişte olduğu gibi şimdi de takımı asla yalnız bırakamazdık. Bana teklif geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettim. Kentin bütün ileri gelenleriyle görüşerek, birlik olmamız gerektiğini anlattım." 

Yeni bir takım kurmaya çalıştıklarını dile getiren Tankut, "Kardemir Karabükspor iyi bir kadroya sahip olmasına rağmen ligden düştü. Birçok oyuncuyla sözleşmemiz devam ediyordu. Hepsinin de ücretleri çok yüksekti. Süper Lig gelirleri farklı olduğu için karşılayabiliyorduk ancak şimdi 1. Lig'deyiz. Bu ligin geliri düşük. Karşılamamız imkansızdı. Bu nedenle bu lige uygun futbolcularla yolumuza devam etme kararı aldık" diye konuştu.

Süper Lig'den kalan futbolcularla yollarını ayırdıklarını anlatan Tankut, "Yeni transferler yapıyoruz. Hedefimiz yeniden Süper Lig. Bunu daha önce 3 defa başardık, yine başaracağımızdan kuşkum yok. İlk çıktığımızda 1, ikincisinde 2 ve üçüncüsünde 5 sezon tutunabildik. Bu defa çıktığımızda kalıcı olmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.  

 

- Tankut dönemleri

Kardemir Karabükspor'un sponsoru olan Çelik-İş Sendikası'nda uzun yıllar yöneticilik yapan Hikmet Feridun Tankut, kırmızı-mavili takımın Süper Lig'e yükseldiği 1992-1993 ve 1996-1997 sezonlarında yönetim kurulunda görev aldı.

2001-2002 ve 2002-2003 sezonlarında kulüp başkanlığına seçilen Tankut, 2. Lig'e düşen takımı, önce 2007-2008 sezonunda 1. Lig'e daha sonra da 2009-2010 sezonunda yeniden Süper Lig'e yükseltti.

Başkanlığı dönemlerinde Emmanuel Emenike gibi bir çok yıldızı takıma kazandıran Tankut, son yapılan olağanüstü genel kurulda üçüncü defa başkanlığa seçildi.