KARABÜK (AA) - Karabük'te ormanlık alanda cesedi bulunan avukat için tören düzenlendi.

Yakınları tarafından Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan alınan Karabük Barosu'na kayıtlı avukat Metin Can'ın (53) cenazesi, Karabük Adliyesi önüne getirildi.

Burada düzenlenen törende konuşan Karabük Baro Başkanı Rıdvan Erdoğan, camia olarak büyük bir acı içinde olduklarını söyledi.

Avukat arkadaşlarını genç yaşta beklenmedik bir anda kaybettiklerini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Metin Can kardeşimiz 1986 yılından itibaren uzun yıllar öğretmen olarak ilimizde hizmet vermiş, öğretmenlik yaparken avukatlık mesleğine de başlamıştı. Kendisi 2001 yılından bu yana baromuza mensup olarak hizmet vermekte idi. Metin hoca, iyi bir hukukçu ve eğitimci olarak okuyan, yazan, araştırmacı ve aydın bir şahsiyetti. Araştırmacı kişiliğinin yanında aynı zamanda mütevaziliği, kibarlığı, beyefendi karakteriyle temayüz etmiş bir arkadaşımızdı. Herkese sevgiyle hoşgörüyle bakan, bir karıncayı dahi incitmemeye özen gösteren yüksek ahlak ve karakter ile donanmış bir arkadaşımızdı. Kendisi avukatlık mesleğini herkese örnek olarak şekilde büyük bir vakar içinde yürütmüş, meslek ilke ve kurallarından asla taviz vermemiş, hukuk devleti prensiplerine, hukukun üstünlüğü prensibine, kuvvetler ayrılığı ve yargı bağımsızlığı fikrine sonuna kadar bağlı kalmıştı." diye konuştu.

Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak ve avukatların da katıldığı törenin ardından Metin Can'ın cenazesi, Öğlebeli Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Öğlebeli Aile Mezarlığında toprağa verildi.

Dün, Ovacık ilçesi Bürnük köyü mevkisinde patika yoldan traktörüyle geçen bir kişi, ormanlık alanda bir otomobil görünce durumu jandarmaya haber vermiş, olay yerine gelen jandarma ekipleri otomobile yakın mesafede ağaca asılmış bir cesetle karşılaşmış, yapılan incelemede, cesedin Metin Can'a ait olduğu belirlenmişti.

Evli ve iki çocuk babasının ölümünde intihar şüphesi üzerinde durulurken, kesin ölüm nedeni yapılan otopsinin sonucuyla belirlenecek.