SAMSUN (AA) - Samsun’daki Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası ile eş zamanlı olarak Türkiye Karate Federasyonu ve Türk Kızılayı işbirliğiyle düzenlenen kan bağışı kampanyası devam ediyor.

Türkiye Karate Federasyonu faaliyet takviminde yer alan ve Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteğiyle organize edilen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası, 52 ilden bin 200 sporcunun katılımıyla Samsun'da sürüyor. 

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunun ev sahipliği yaptığı şampiyonaya katılan sporcular, Türkiye Karate Federasyonu ve Türk Kızılayı işbirliğinde gerçekleştiren kan bağışı kampanyasına destek oldu. 

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

Almanya’da yapılan Dünya Karate Şampiyonası’nda yaşama tutunmaya çalışan çocuklar için oluşturulan "Bir Dileğim Var" Kampanyasına destek verdiklerini, Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ile de bir çalışma gerçekleştirdiklerini hatırlatan Delihasan, "Sporu bir amaç değil, araç olarak görüyoruz. Türkiye Karate Federasyonu olarak madalya ve başarıların yanında sosyal sorumluluk projeleriyle de anılmak istiyoruz. Başarılı olurken aynı zamanda spor dünyasına örnek olacak adımlar atmak istiyoruz" dedi.

Türk karatesinin sosyal sorumluluk projelerine duyarsız kalmadığını vurgulayan Delihasan, "Ülkemizdeki kan bağışı oranının, nüfus oranımızın çok altında olduğunu biliyoruz. Farkındalık yaratarak kan bağışının önemine dikkati çekmek için Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanlığı ile işbirliğine gittik. Kan bağışına gösterilen ilgiden dolayı memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu. 

Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin ise Türkiye Karate Federasyonunu ve bu camiaya mensup sporcu ve antrenörleri, spordaki başarılarının yanında insan hayatı demek olan kan bağışını da bir sosyal sorumluluk projesi hassasiyetiyle görüp, duyarlılık gösterdikleri için kutladığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çok kutlu bir görevi yerine getiriyorlar. Sporda göğsümüzü kabartıyorlar. Bayrağımızı dünyanın dört bir yanında dalgalandırıyorlar. Onlarla gurur duyuyoruz. Bir de bunun yanına insan hayatını, canını esas alıp kan bağışını da eklemeleri, Türk Kızılayı ile bu konuda işbirliği yapmaları çok anlamlı ve önemli bir farkındalık. Bu çalışma, bütün kamuoyuna bir mesajdır."