KARABÜK (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'un olağanüstü genel kurulunda, kulübün eski başkanlarından Hikmet Feridun Tankut, yeniden başkanlığa seçildi.

Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde düzenlenen olağanüstü genel kurulda tek listeyle yapılan seçimde, kullanılan 106 oyun tümünü alan Tankut, kulübün yeni başkanı oldu.

Genel kurula, Karabük Vali Yardımcısı Yunus Kalaycı, MHP Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, bazı oda ve parti başkanlarıyla çok sayıda üye katıldı. 

Tankut, burada yaptığı konuşmada, Kardemir Karabükspor'la geçmişte yaşadıkları başarılı günleri anımsatarak, yeniden başarılı olmak için görev üstlendiğini söyledi.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'nın (KARDEMİR) takıma her zaman sahip çıkacağından, üstlendiği bu görevde herkesten destek beklediğinden bahseden Tankut, takımın eski başkan ve yönetimlerine şimdiye kadar verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Hiçbir zaman ne kendisi ne de şimdiye kadar görev alanların Kardemir Karabükspor'un alnına kara leke sürmediğini anlatan Tankut, tam göbeğinde olmalarına rağmen şike olaylarından alınlarının akıyla çıktıklarını hatırlattı.

Hedeflerinin yeniden Süper Lig olduğunu, transfer çalışmalarının devam ettiğini, birçok futbolcuyu renklerine bağladıklarını ve görüşmeye devam ettikleri oyuncuların olduğunu belirten Tankut, "45 gündür transfer çalışmalarıyla uğraşıyorum. Bir takım kolay kurulmuyor" dedi. Hikmet Feridun Tankut, şöyle devam etti:

"Dün en çok üzüldüğüm günlerden biriydi. Bir futbolcu Bursa’dan geliyor. Eşimi yolda 6 saat beklettim. Futbolcu söylediği saatten geç geldi. Oturduk, konuştuk. Söylediği rakamın hemen hemen aynısını verdim. Tam anlaşacağımız zamanda bir telefon geldi, 'Süper Lig'den beni arıyorlar' dedi ve gitti. Karabük’e geldim. Bizde oynayan ve mukavelesi biten Yiğit İncedemir’le görüştüm. İsminin Yiğit oluşu ve bu ismin 'Yiğit düştüğü yerden kalkar' sloganımıza yakın olduğu için kendisine içtenlikle yaklaşıldı. Dediği rakamın tamamını verdik, el sıkıştık, öpüştük. 5 dakika geçmeden bir telefon görüşmesi sonucu 'Süper Lig'den bir takım istiyor beni başkanım kusura bakma, gidiyorum' dedi. Transfer çok zor."

 

- "Bu takımın içini boşaltmak durumunda kaldık"

Süper Lig'den kadrolarında kalan 24 oyuncuyla yollarına devam etmeleri durumunda 35 milyon lira gibi büyük bir bütçeye ihtiyaç duyacaklarını vurgulayan Tankut, "Süper Ligde 35 milyon lira gelir var. PTT 1. Lig'de bu gelir 6,5 milyon liraya düşüyor. Dolayısıyla bu takımın içini boşaltmak durumunda kaldık. 'Bu kadroyu niçin gönderiyorsunuz' diyorlar. 35 milyon lira olsa göndermeyeceğiz. Göndermeyen kulüplerin durumunu da biliyoruz. Amatör lige giden bir çok takım var. Kayserispor 3 ayda 3’üncü yönetimine gidiyor. 'Görünen 108 milyon lira görünmeyenin ne olduğunu bilmiyoruz' diyorlar. Dolayısıyla hesaplı kitaplı hareket etmek mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

Tek başına da kalsa Kardemir Karabükspor için her şeyi yapacağının altını çizen Tankut, "Herkesin desteğine ihtiyacım var. Bu yürüyüşümüzde herkesin omuz omuza olmasını bekliyoruz. Hiç kimse endişe duymasın. Allah'a çok şükür tecrübemiz var. Her şeyin üstesinden geleceğiz" ifadelerini kullandı. 

2001-2002, 2003-2011 yıllarında kulübün başkanlığını yapan ve uzun süre yönetimlerinde bulunan Tankut'un yönetim kurulu listesinde Adnan Cebi, Tuncay Yıldız, Hakan Yılmaz, Aydın Derebaşı, Kürşat Yılmaz, Abdullah Adatepe, Ahmet Karabacak, Suat Aksu, Tolga Gül, Sebati Keskin, Mehmet Ali Özer ve Cihan Yılmaz yer alıyor.