KARABÜK (AA) - Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, "Sezon başında kendimize ligde kalma hedefi koymuştuk, bunu başardık." dedi.

Tankut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin son haftasında Akhisar Belediyespor'u 3-2 yendiklerini belirterek, sezonu galibiyetle tamamlamalarının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini söyledi.

Bu sezon sadece 2 deplasman galibiyetlerinin bulunduğuna dikkati çeken Tankut, şöyle konuştu:

"Lige yeni bir kadro ve teknik heyetle başladık. Her şey iyi giderken ligin ikinci yarısının hemen başında teknik ekibi değiştirmek zorunda kaldık. Çok zorlu bir ligi geride bıraktık. İç saha maçlarında çok iyi bir performans sergiledik. Şampiyonluk hedefiyle ilerleyen birçok ekibi yendik. Sezon başında kendimize ligde kalma hedefi koymuştuk, bunu başardık. İyi oynadığımız birçok karşılaşmada şanssız yenen gollerle kaybedilen maçlara, hatalı hakem kararlarına ve teknik ekip değişikliğine rağmen 43 puan topladık. Şimdi önümüzdeki sezona bakacağız. Bu sezon kötü giden dış saha performansını engellemek adına ne gerekiyorsa yapılacak."

Tankut, yeni sezon için kamp planlaması yaptıklarını ve transfer komitesinin çalışmalara başladığını vurgulayarak, "Bir yurt içi bir yurt dışı kampımız olacak. İlk kamp temmuz ayında Bolu'da yapılacak. İkincisinin ise yeri henüz belirlenmedi. Transfer çalışmalarımız ise öncelikle sözleşmesi biten oyuncular üzerine olacak. Çalışmak istediklerimizi belirleyip, anlaşma yoluna gideceğiz. Birkaç bölgeye transfer düşünüyoruz. Belirlediğimiz, izlediğimiz isimler var. İlerleyen günlerde bunları kamuoyuyla paylaşacağız. Özellikle 10 numara mevkisinde bir isme ihtiyaç duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu ay içinde gerçekleştirilecekleri kongrede yeniden başkanlığa aday olacağını aktaran Tankut, başkan seçilmesi halinde gelecek sezonlarda ligde kalıcı bir ekip oluşturmak için çaba harcayacaklarını bildirdi.