ANTALYA (AA) - BUĞRA ERSAVAŞ - Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, ligin ilk yarısında bazı aksaklıklar yaşadıklarını, bunun sonucunda 16 haftalık ilk bölümü istedikleri yerde bitiremediklerini belirterek, "İkinci yarıya iyi hazırlanacağız ve bulunduğumuz yerden bir an önce yukarı çıkmaya çalışacağız" dedi.

Kafkas, takımının Antalya'nın Belek beldesinde yaptığı devre arası kampında AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Futbolun içinde olan bazı aksaklıklar yaşadıklarını, bunların altından kalkma becerisini kısmen gösterebildiklerini belirten Kafkas, "Çok fazla sakat oyuncumuzun olması, istediğimiz 11 ile sahaya çıkamamamıza neden oldu. Bu da takımı biraz geride bıraktı" diye konuştu. 

İkinci yarı hazırlıklarına başladıklarını ve sıkı bir çalışma programına girdiklerini vurgulayan Tolunay Kafkas, "Furkan Özçal'ı kiraladık. 2-3 oyuncu daha transfer edeceğiz. İkinci yarıya iyi hazırlanacağız ve bulunduğumuz yerden bir an önce yukarı çıkmaya çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Özellikle ligin ikinci yarısında telafisi olmayan maçlar oynayacaklarına değinen tecrübeli teknik adam, "Bunun bilincindeyiz. Umuyorum ki bu zorlu süreci aşıp Kardemir Karabükspor'u iyi yerlere getireceğiz" ifadelerini kullandı. 

 

- Yabancı oyuncu kuralındaki değişiklik

 

Tolunay Kafkas, Süper Lig'de gelecek sezondan itibaren uygulamaya geçecek yabancı oyuncu kuralındaki değişikliğe de değinerek, kararın arkasında olduğunu belirtti. 

İnsanların birtakım şeyleri yaşamadan öğrenmesi gerektiğinin altını çizen Kafkas, konuşmasını şöyle tamamladı: 

"Maalesef Türk insanının bir takım şeyleri yaşaması ve tecrübe etmesi gerekiyor. Alınan kararı olumlu buluyorum. Hatta tamamen sınırsız olmasından yanayım. Önemli olan konu yabancı oyuncunun sınırlı ya da sınırsız olması değil. Buradaki önemli nokta, genç oyuncu gelişiminin ve antrenör eğitimin birlikte yürütülmesi olmalı. Bunu da çok kapsamlı ve uzun vadeli bir proje içinde yapmak lazım. Bunu yapabilmek için de radikal kararlar alınması gerekiyor. Fatih Terim hocanın açıkladığı konular çok doğru şeyler. Bazı konuların tekrarlanması, bizim gibi toplumlar için şart. Alınacak radikal kararların altına hep birlikte imza atabilmek önemli. Futbol oyununun kuralı çok basit, iyi ve yeterliysen oynarsın. Futbol evrensel bir olgu. Bunun içinde yerli yabancı ayırımı yapmak çok da doğru değil."