KARABÜK (AA) - PTT 1. Lig'in 32. haftasında dün oynanan Kardemir Karabükspor-Vartaş Elazığspor maçının bitiminin ardından yaşanan olaylarda yaralanan taraftar ve güvenlik görevlisi, konuk ekibin Brezilyalı futbolcusu Wellington Brito da Silva'dan (Tom) şikayetçi oldu.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda oynanan ve 2-2 berabere biten karşılaşmada, son düdüğün ardından sahaya girerek elindeki davul tokmağını hakem Tolga Özkalfa ve Tom'un bulunduğu bölgeye doğru fırlatan ev sahibi ekip taraftarı Hamit S.'ye, tecrübeli oyuncu tekme atarak müdahale etmişti.

Olayların ardından Hamit S. ile Tom'un attığı tekme sebebiyle çenesinden yaralanan stat güvenlik görevlisi Aydın E., kaldırıldıkları Karabük Eğitim Hastanesinde darp raporu aldı.

Tedavilerinin ardından hastaneden taburcu olan taraftar ve güvenlik görevlisi, daha sonra 3 Nisan Polis Merkezine giderek, Tom hakkında şikayette bulundu.


- Kardemir Karabükspor'dan özür


Kardemir Karabükspor Kulübü, sahalarında oynanan Vartaş Elazığspor maçı sonrasında yaşanan olaylardan dolayı spor kamuoyundan özür diledi.

Kırmızı-mavililerin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Kardemir Karabükspor'un, fair-play ruhunun Türk sporunun her kademesinde yaşatılmasını savunan ve bu konudaki tüm etkinliklere katılıp, gerektiğinde elini taşın altına sokan, yeri geldiğinde de bedel ödeyen bir kulüp olduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu bağlamda Kardemir Karabükspor-Vartaş Elazığspor maçı sonrasında yaşanan olayları ve güvenlik güçlerinin müdahale ettiği bir ortamda Elazığspor futbolcusu Tom'un yapmış olduğu fiili hareketi tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu üzücü olaya sebep olarak adımızı karalayan kişi ya da kişilerin hak ettikleri cezayı almaları en büyük dileğimizdir. Kardemir Karabükspor Kulübü olarak tüm spor kamuoyundan özür dileriz."