KARABÜK (AA) - Kardemir Karabükspor Kulübü Yönetim Kurulu, hakem hatalarından dolayı en çok puan kaybeden taraf olduklarını belirterek bu duruma tepki gösterdi.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, bugün sahalarında oynadıkları Balıkesirspor maçında iki büyük hakem hatası nedeniyle puan kaybettikleri kaydedildi.

Bu sezon ligde geride kalan 15 hafta içerisinde Beşiktaş ve bugün oynadıkları Balıkesirspor maçlarında nizami 2 gollerinin ofsayt gerekçesiyle sayılmadığının, açıkça ofsayt olan Torku Konyaspor ve yine bugün oynadıkları Balıkesirspor maçlarında yedikleri 2 golün de verildiğinin anlatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu gün oynanan Balıkesirspor maçında kendi kalesine gol atan Klusic üzüntüden başını ellerinin arasına almışken pozisyonu ofsayt olarak yorumlamak ve golü geçersiz saymak ancak ve ancak bir Süleyman Abay başarısıdır."

- "Ofsaytan yenen golleri veren aynı hakem"

Torku Konyaspor ve Balıkesirspor maçlarında yedikleri gollerin açık ofsayttan atılmasını tesbit edemeyen yan hakemin aynı hakem olduğunun altının çizildiği açıklama şu şekilde devam etti:

"Bu yan hakemin Torku Konyaspor maçındaki bu hatalı kararı sonrasında 6 hafta herhangi bir maçta görev verilmediğini ve yine bir Karabükspor maçında görev verildiğini Türk spor kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Konyaspor maçının 90+ dakikalarında Karabükspor aleyhine net ofsayt pozisyonunu görmezden gelen yan hakem İsmail Şencan, bu hatası sebebi ile 6 hafta görev alamamış, cezasının bitmesinden sadece üç hafta sonra tekrar bir Karabükspor maçında yan hakem olarak atanmıştır. Ve İsmail Şencan, aynı dakikalarda aynı hatalı karar ile net ofsayttan golü Karabükspor aleyhine vermiştir. Peki bu bir tesadüf müdür?"

- "Görev aldığı 9 maçın 4'ü Kardemir Karabükspor"

Yan hakem İsmail Şencan'ın bu sezon toplam 9 lig maçında görev aldığını ve büyük bir tesadüf eseri bunların 4'ünün Karabükspor maçlarına denk gelmesinin hiç bir şekilde olasılık hesabı ile açıklanamayacağının aktarıldığı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu tesadüfler zincirinin kafalarda soru işaretleri yarattığı bir gerçektir. Kardemir Karabükspor olarak amacımız suçlamak ve yargılamak değildir. Yapılan hataların, bir sezonda herhangi bir kulübün tahammül edebileceği puan kaybı düzeyini çoktan aştığının tüm spor kamuoyu ve yetkililer tarafından bilinmesini istiyoruz. Artık MHK'nın yetersizlikleri görüp gereken adımları atması şarttır. Özellikle Kardemir Karabükspor maçlarında yaşanan hakem hatalarını tecrübesizlik, bilgisizlik ve yetersizlik mazeretleri ile kapatmak, verilen emeğe ve iyi niyete saygısızlık olmaktadır."