KARABÜK (AA) - Gelecek sezon PTT 1. Lig'de mücadele edecek Kardemir Karabükspor'da 9 sezon kulübün başkanlığını yapan Hikmet Feridun Tankut, olağanüstü genel kurulda yeniden göreve talip olacağını söyledi.

Tankut, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, geçmişte takımla yaşadığı olumlu ve olumsuz dönemleri anımsatarak, çok büyük bir tecrübeye sahip olduklarını ifade etti.

Takımın mevcut yönetiminin de kendisinin göreve gelmesini istediğini belirten Tankut, "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başta olmak üzere Karabük'ün ve KARDEMİR'in yöneticileriyle görüşmeler yaptım. Hepsinin olumlu görüşlerini alarak tekrar göreve talip oldum. KARDEMİR'in görüşleri ve takıma sahip çıkması çok önemliydi. Bunun sağlanacağı izlenimini elde ettim. Kardemir Karabükspor'a sahip çıkmak benim için ulvi bir görevdir. Yiğit düştüğü yerden kalkar" diye konuştu.

Tankut , Kardemir Karabükspor'un tekrar hak ettiği Süper Lig'e çıkması için çalışacaklarını, PTT 1. Lig'e uygun bir takım kurma gayreti içerisinde olacaklarını vurguladı.

 

- " Yüksek ücret alan oyuncularımızla ilişiğimizi kopartıyoruz"

Kulübün borç yumağını arttıran oyuncularla devam etmeme kararı aldıklarını anlatan Tankut, şöyle konuştu

"Yüksek ücret alan oyuncularımızla ilişiğimizi kopartıyoruz. Bazı fedakarlıklar talep ediyoruz. Benim cep telefonuma, mailime gelmiş 500’e yakın futbolcu ismi var. Her gelen isimi titizlikle inceliyoruz. Onların içerisinden bütçemize uygun bir takım kurmaya çalışacağız. Şu andaki mevcut  başkanımızla birlikte yarından itibaren görüştüğümüz oyuncularla anlaşmaya çalışacağız.  Transferler tamamlandığında herkesin içine sineceği, zevkle izleyeceği bir takım olacağını söyleyebilirim."

Tankut, "Sözleşmeleri devam edenlerin, alacaklarından feragat edip 'ben bu takımda kalmak, PTT 1. Lig'de mücadele etmek istiyorum' diyen bir futbolcu oldu mu?" sorusu üzerine de şunları kaydetti:

"Ne yazık ki hiç olmadı. Keşke olsaydı. Ligden düşme konusunda herkesin günahı vardır ama futbolcunun daha çok günahı vardır. Çünkü sonucu sahada o etkiliyor. Keşke takım komple toplanıp 'evet biz bu takımı düşürdük, fedakarlıklar yaparak bu takımı tekrar çıkarmak bizim görevimiz' diyebilse. Maalesef bunu yaşamadık. Bunlar çok nadir örnekler oluyor."

Toplantıda, Kardemir Karabükspor Başkanı Hakan Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.