KARABÜK (AA) - PTT 1. Lig takımlarından Kardemir Karabükspor'un yeni teknik direktörü Hüseyin Kalpar, "Transferde takıma verimli olacak ve önemli başarı elde edebilecek oyuncuları tercih etmeye çalışacağız" dedi.

Kaplar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kardemir Karabükspor'un hedefini yakalayabilmesi adına kendisine çok büyük görevler düştüğünü söyledi.

Transfer çalışmaları için kısa bir dönemin olduğunu, bu kısa dönemde hızlı hareket etmek zorunda kalacaklarını belirten Kalpar, "Kardemir Karabükspor'a faydalı olacak oyuncuları tercih edeceğiz. Oyunculuğu, ekonomik oluşu, ahlaki durumları bizim için olmazsa olmaz. Bir takım başarılı olacaksa, bunları baz almalıyız. Takıma verimli olacak ve önemli başarı elde edebilecek oyuncuları tercih etmeye çalışacağız" diye konuştu. 

Takımda birçok futbolcunun sözleşmesinin devam etmesine rağmen bazı oyuncularla yolların ayrılabileceğini de vurgulayan Kalpar, "Sözleşmesi devam eden futbolcuların, Süper Lig'de oynadıkları dönemde kazandıkları parayı, gelecek sezon almaları imkansız. Bu nedenle futbolcuları takımda tutmak istesek de ayrılıklar yaşanabilir. PTT 1. Lig'in futbolcuları da parası da farklı. Buraya uyum sağlayacak oyuncuları değerlendireceğiz. Kalmak isteyen oyuncularla da şartları konuşacağız" ifadelerini kullandı.