UEFA Avrupa Ligi’nde Sporting Lizbon ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, yarın Eskişehirspor maçından 3 puanla ayrılıp liderliğini sürdürmek istiyor.
Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında yarın Eskişehirspor’a konuk olacak olan lider Beşiktaş, zirvedeki yerini perçinlemek için yarın varını yoğunu sahaya koyacak. Karşılaşma öncesi siyah-beyazlı takımdaki tek sıkıntısı ise Sporting Lizbon maçının yorgunluğu olarak gözüküyor.
Geçen hafta Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan derbi maçta Fenerbahçe’yi 3-2 yenerek liderlik koltuğunu sarı-lacivertlilerden devralan Beşiktaş, ligde 17. sırada yer alan Eskişehirspor’a konuk olacak. Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 7 haftada sadece bir kez mağlubiyet yaşayan Şenol Güneş ve öğrencileri yoluna dolu dizgin devam etmek istiyor. Perşembe günü Sporting Lizbon ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlılarda teknik direktör Şenol Güneş’i düşündüren tek konu ise takımdaki yorgunluk. Sadece 2 gün dinlenme imkanı bulan futbolcularından mental olarak hazır olmalarını isteyen deneyimli çalıştırıcı, oyuncularından Eskişehirspor maçında sabırlı olmalarını istediği belirtildi.

GOL YOLLARI ETKİLİ
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, siyah-beyazlı takıma oynattığı futbolla otoritelerden tam not alırken, takımın gol yollarındaki etkili oyunu ise deneyimli çalıştırıcının en rahat olduğu konu olarak ön plana çıkıyor. Ligde geride kalan 6 haftada 16 gol atan Beşiktaş maç başına 2,6 gol ortalamasıyla oynuyor. İleri uçtaki futbolcuların uyumu ve gol vuruşlarındaki etkili oyunu konusunda ligin en iyisi konumunda bulunan Beşiktaş, ligde geride kalan 6 haftada kalesinde 12 gol gören Eskişehirspor defansına da korku dolu anlar yaşatabilir.

GOL MAKİNASI: CENK VE MARİO GOMEZ
Beşiktaş’ın gol yollarındaki en etkili silahı Cenk Tosun ve Mario Gomez. İki futbolcu da ligde geride kalan 6 haftada takımları adına 4’er gol kaydetti. Özellikle Cenk Tosun ligin ilk haftasında yaptığı hat-trickle göz doldurmuştu. Siyah-beyazlıların yeni transferi Mario Gomez’in de ilk haftalarda oynamamasına rağmen ligde şu anda 4 gole ulaşmış olması Şenol Güneş’i memnun ediyor.
Siyah-beyazlılarda 4’er gollü Cenk ve Mario Gomez’i, Olcay (2), Kerim (2), Oğuzhan, Göhan Töre ve Quaresma takip ediyor.
Ligde rakip ağlara 16 gol kaydeden siyah-beyazlılarda, golden önceki son pası veren ve asistleriyle öne çıkan isimler de en az gol atan futbolcular kadar takımlarına yaptıkları katkılarla ön plana çıkıyor. Takım arkadaşlarına 5 asist yapan Gökhan Töre bu konuda lider durumda. Töre’yi sırasıyla Oğuzhan (3), Olcay (3) ve Cenk takip ediyor.
(İHA)