Avrupa Arenası’nda bugün Tottenham’ı ağırlayacak olan Beşiktaş’ta hedef liderlik. Siyah-beyazlıların ikinci turdaki rakipleri ise Şampiyonlar Ligi’nden elenen zorlu ekipler olacak.
UEFA Avrupa Ligi C Grubu son maçında bugün Tottenham ile liderlik mücadelesi verecek Beşiktaş’ı ikinci turda zorlu takımlar bekliyor. Şampiyonlar Ligi’nden elenen ekipler siyah-beyazlıların rakibi olacak.
Tottenham maçı öncesi dün düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, grubu lider olarak bitirmek istediklerini söylemişti. Siyah-beyazlılar grubu lider bitirse de, ikinci olarak bitirse de Şampiyonlar Ligi’nden gelen ekiplerle ikinci turda eşleşecek. Buna göre Beşiktaş’ın grubu lider bitirmesi durumunda Anderlecht, Roma, Ajax ve Liverpool’dan biriyle eşleşecek. Bilic ve öğrencileri bugün Tottenham’a mağlup olur ya da maç berabere bitip ikinci olmaları durumunda ise Zenit, Olympiakos, Sporting Lizbon veya Atletic Bilbao siyah-beyazlıların ikinci turdaki rakiplerinden biri olacak.
Grupta liderlik için İngiliz ekibiyle kıyasıya mücadele edecek Beşiktaş’ın tek sıkıntısı ise yaşanan sakatlıklar. Özellikle gol yollarında Demba Ba ve Pektemek’in sakatlıklarının ardından bir kötü haberde Veli Kavlak’tan geldi. Tecrübeli futbolcunun bugün Totttenham karşılaşmasında oynayamayacağı bildirilirken, Atiba’nın da cezalı olması Bilic’i farklı taktiklere yönlendirdi. Defansın önünde Necip’i oynatacak olan Hırvat teknik adam, 4-1-4-1 şeklinde bir dizilişle sahada olacak.
Bugün Olimpiyat Stadı’nda saat 20.00’da Beşiktaş ile Tottenham arasında oynanacak mücadeleyi İsveç Futbol Federasyonu’ndan Stefan Johannesson yönetecek. Johannesson’un yardımcılıklarını Fredrik Nilsson ve Daniel Gustavsson yapacak. Magnus Sjöblom ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

MUHTEMEL 11’LER
Beşiktaş: “Tolga, Serdar, Franco, Ersan, Motta, Necip, Gökhan, Sosa, Kerim, Olcay ve Cenk Tosun.”
Tottenham: “Lloris, Walker, Chiriches, Kaboul, Davies, Dembele, Stambouli, Townsend, Paulinho, Chadli ve Soldado.”
(İHA)