KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ulusal 15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Yarışması başladı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen organizasyon, yıldız bayan, büyük bayan, genç bayan ve master 50, yıldız A, gençler, büyükler, master 35 olmak üzere 7 kategoride gerçekleştirilecek.

Toplam 322 sporcunun pedal çevireceği yarışların ilk startı Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli çıkışında Vali Yaşar Karadeniz tarafından verildi.

Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yılında şehitleri anmak için bisiklet yarışlarını düzenlediklerini belirtti.

Yarışların Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nden başladığına işaret eden Asrak, "Yarışlarımıza 322 sporcumuz müracaat etti. Yarışmaya tüm kategorilerde ülkemizin 43 ilinden gelen yarışmacılarımız katılacak. Bu yarışlarımızı geleneksel hale getirdik. Bundan sonraki yıllarda da 15 Temmuz şehitlerimizin anısına bu yarışmalarımız devam edecek." diye konuştu.

Kastamonu Bisiklet İl Temsilcisi Özden Karagülleoğlu ise bisikletçilerin Kastamonu'yu çok sevdiklerini belirterek, yarışları profesyonel olarak düzenlemeye çalıştıklarını söyledi.

Yarışlara katılan Orcan Karaca da 7 yıldır da federasyonun yarışlarına katıldığını belirterek, "Kastamonu'daki yarışların yapılacağı güzergah teknik bir parkur. Hava da biraz yağmurlu. Yerler ıslak olduğu için tehlikeli bir parkur." ifadelerini kullandı.

Yarışlar gün boyu 50 ve 100 kilometrelik parkurlarda gerçekleştirilecek.