Kongresi ertelenen Ak Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Zeki Kavanoz ile ereteleme sonrası yaşanan gelişmeleri konuştuk. Gribal enfeksiyona kapılan Kavanoz güçlükle konuşmasına rağmen sorularımızı yanıtladı.

       Kongrenin ertelenmesinin kendileri için bir fırsat olduğunu dile getiren Kavanoz, "Seçime yeteri kadar hazırlanamamıştık. Bu bizim içinde iyi bir fırsat oldu. Zaman bulamadığımız için ihmal ettiklerimiz oldu. Bu süreçte onu yerine getireceğiz. Bazıları bu söylemlerimi inandırıcı bulmuyormuş.

      Herkes şunu bilsin ki ben 9 ay önce bu partinin yönetim kurulu üyesi iken genel merkezim bana ilçe başkanı olacaksın dedi. Dahada geriye gidersek, ben haberim olmadan ilçe, il yönetimlerine yazıldım. SKM başkanlığına getirildim. Bu görevlerin hiçbirini "Ben yapmak istiyorum" diyerek yapmadım. Hepsini "Partin için yapacaksın" dediler. Bende yaptım. Sorumluluktan kaçmadım. Kimseye bir kötü sözüm, bir saygısızlığım, bir sitemim olmadı. Partime zarar vermeden, kendimden, işimden ve ailemden feragat ederek her görevin üstesinden gelmeye çalıştım. Bana Ak Parti Genel Merkezi tarafından bu görevler verilirken bu genel merkez benim genel merkezimdi de. Şimdi kongre erteledi diye benim genel merkezim olmuyor mu? Tabii ki böyle birşey söz konusu olamaz. Genel Merkezimiz bana bugün çekil desin, ben bir dakika burada durmam. Genel merkezimizin kararına saygı duyar bu önemli görevi genel merkezimizin layık gördüğü kişiye teslim ederim. Benim bir kuruma veya kişiye muhtaç olmayacağımı herkes bilir. Fakat biz ve Türkiye Ak Parti ile güzel günler yaşadı ve yaşamaya devam edecek. Bizde bu uğurda elimizden gelen tüm sorumlulukları yerine getireceğiz. Bu bazen göreve getirme ile olur, bazen görevden alma ile. Ak Parti her zaman benim, bizim, Türkiye'nin partisidir. Bu benim için hiçbir zaman değişmeyecektir" ifadelerini kullandı. Kavanoz bu akşamki yemeğinde önceden planlanmışbir yemek olduğunu belirterek, "Delegelerimizle sohbet edip fikir alışverişinde bulunacağız. Önceden planlanmış bir yemekti. Dilerim teşkilatımız için hayırlı olur"dedi.

DELEGE KRİZİ'NEDE DEĞİNDİ
BURASI YOL GEÇEN HANI DEĞİL

      Merkez İlçe Başkanı Zeki Kavanoz Politik Güğüm köşesinde bugün yayınlanan Delege Listesi krizi ile ilgilide sert açıklamalarda bulunarak, ''Partimiz yol geçen hanı değildir. İş bilmezler iş çıkarmasınlar. Daha partinin tüzüğünden haberi olmayan kişiler aday olmuş liste istemişler. Parti tüzüğünü bilen bir kişi delege listelerinin kongreden 1 hafta önce 3 gün boyunca askıda kalacağını bilir. Eğer gerçekten ciddi bir şekilde adaylık düşünen bir kişi bu askı süresini bilir ve takip eder. Biz askıdan inen listemizi Seçim Kuruluna gönderdik. İsteyen gitsin oradan talep etsin. Burası yol geçen hanı değil. Öyle her önüne gelene delgele listesini de veremleyiz. Sizin yazdığınız gibi, kin nefret ve benzeri olgular bizde yoktur. Biz bu işi gönülden yapan kişileriz ve partimiz çatısı altındaki kimseye kin tutmayız" dedi