ORDU (AA) - Rusya'nın Anapa kentinde düzenlenen Yıldızlar Avrupa Boks Şampiyonası'ndan gümüş madalyayla dönen Ordulu Gamze Soğuksu, kazandığı madalya ve kupayı üç yıl önce vefat eden annesinin mezarına götürdü.

Annesi Sevda Soğuksu'nun vefatının ardından dövüş sporlarına başlayan 15 yaşındaki Gamze Soğuksu, katıldığı ilk Avrupa Şampiyonası'nda annesinin anısına mücadele etti.

46 kiloda ringe çıkan ve ikinci olma başarısı gösteren milli sporcu, yurda döndükten sonra ailesi ve antrenörü İbrahim Gündoğdu ile 3 yıl önce böbrek yetmezliği nedeniyle vefat eden annesinin, Perşembe ilçesi Soğukpınar Mahallesi'ndeki mezarını ziyaret etti.

Milli sporcu, annesinin mezarı başında bir süre dua ettikten sonra yanında getirdiği madalya ve kupayı mezar taşının üzerine koydu.

Zaman zaman gözyaşlarını tutamayan Gamze Soğuksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, annesinin sporcu olmasını çok istediğini ancak bu günleri göremediğini söyledi.

Rusya'da annesinin hatırası için mücadele verdiğini belirten Gamze Soğuksu, "Tüm maçlarımı annem için yaptım. İnanıyorum ki o benim bu başarımı uzaktan görüyor ve izliyordur." dedi.

Milli sporcu, maç öncesi annesini düşünerek motive olduğunu, hedefine de ulaştığını aktardı.

Annesinin dövüş sporları ile uğraşmasını çok istediğini ifade eden Soğuksu, "Annem üç yıl önce hayatını kaybetti. Küçüklüğümden beri benim dövüş sporları ile uğraşmamı istiyordu, o yaşarken olmadı ama ben annemi unutmadım ve ilk madalyamı ona getirdim." diye konuştu.

Başarılı sporcu, Avrupa şampiyonasına antrenörüyle birlikte sıkı çalıştıklarını vurgulayarak, "Haftanın her günü çift idmanla bu şampiyonaya hazırlandık. Çok şükür gittiğim ilk şampiyonadan gümüş madalyayla döndüm. Altın madalyayı da kıl payı kaçırdım." ifadelerini kullandı.

Genç sporculara tavsiyelerde bulunan Gamze, "Yeter ki başaracaklarına inansınlar. Ben inandım ve başardım. Onlar da inansınlar ve kendilerine güvensinler." yorumunu yaptı.

Milli sporcunun antrenörü İbrahim Gündoğdu ise Gamze ile tesadüfen tanıştıklarını, üç yıl içinde de sporcusunun iyi noktalara geldiğini söyledi.

Gamze'yi elinden tutarak bu günlere getirmeyi başardıklarını ifade eden Gündoğdu, öğrencisini Türk sporuna kazandırdığı için gururlu ve mutlu olduğunu kaydetti.

Gündoğdu, boks sporunu erkeklerin yanı sıra kadınların da yapabileceğini Gamze'nin en iyi şekilde gösterdiğine dikkati çekerek, "Kızımız bizim gayretlerimizin yanı sıra özverili şekilde çalışarak bugünlere ulaştı. İnşallah bu şekilde çalışarak daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum." şeklinde görüş belirtti.