Kuru yazılı olarak yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;
ATATÜRK’ ün ifadesiyle de; “Sporda başarılı olmak için bütün milletçe sporun niteliği ve değeri anlaşılmış olmalı, ona kalpten sevgiyle bağlanmak, vatanı görev saymak gerekir” diyerek sporunun şuurunu ortaya koymuştur. Bütün bu özelliklere sahip Trabzonspor kaptanı, hoca Ünal Karaman A Milli takım hocalığını hak etmektedir.
TÜRKAV: Ünal Karaman’ın A Milli takım hocalığına getirilmesinin gerekliliğini ortaya koymaktadır. Hakkın teslimi olarak değerlendirmektedir. A milli takım ve TFF ile ilgili Yazımızı Kamuoyu ile paylamıştık. Neden böyle bir yol izlenmediğini Türk kamuoyu beklemiştir. Ancak, TFF açıklama yapmayarak görevde nasıl kalabileceğini ve Terim’e engel çıkarmayarak karşı bir açıklama yapmamış olmasını danışıklı bir anlayış olduğu görülmüştür.
TÜRKAV, milletin değerleriyle bir arada olamadığı anlaşılan TFF yönetim anlayışının varlığının sonlanması gerektiğini kamuoyunun bilgisine sunmuştur. A Milli takım, Devletin sporda temsili olmaktadır. A Milli Takım futbol direktörlüğüne Trabzonspor kaptanı Ünal Karaman’ in getirilmesini TÜRKAV olarak Kamuoyunun duyarlılığına sunuyoruz.  
Ünal Karaman Türk milli takımının dünya üçüncülüğün hocası, Trabzonspor kaptanı Şenol Güneş’ in takım arkadaşı, hocası gibi deneyimleri beraber yaşamış çok değerli bir şahsiyet olarak Milli takım temsilinde kabiliyetinin varlığını ifade ediyoruz''