Bir dönem Trabzon basınında hizmet veren Fatmanur Diler ve menajer-işletmeci İbrahim Diler’in de büyük oğlu olan Rüzgar, birçok spor dalıyla da yakından ilgileniyor. 

Başta basketbol olmak üzere, tenis, artistik buz pateni, yüzme, futbol ve jimnastikte boy gösteren Rüzgar Diler, okul yaşına geldiğinde branşlaşmaya başladı. 

Türkiye Futbol Federasyonu menajeri olan İbrahim Diler, Rüzgar’ın 3 yaşından itibaren uygun spor dallarıyla etkinliklere başladığını belirterek, ailelere önerilerde de bulunmayı ihmal etmedi. Diler şöyle konuştu: 

“Çağımızın büyük problemlerinden bir tanesi gençlerimizin boş zamanlarını verimli değerlendirememeleridir. Çocukların bir şey yapmasını sağlayabilmeniz için ilk önce o şeyi anlaması ve sevmesi gerekmektedir. Aksi hale yapılanların hiçbir yararı olmayacaktır.  Çocukların zaten yapmasını en çok sevdiği şeylerden biridir spor, ama onlar bir disiplin olmadan sadece zevk almak için yaparlar. Bizde böyle başladık.  Yaptıkları sporda kurallarla onları boğmayın, kurallar çocukları gerer ve kendilerini kısıtlanmış hissederler. İlk başlarda biraz serbest olsun ve oyunun disiplinini yavaş yavaş aşılayın çocuklarınıza. Ve en önemlisi başarılı olduğu zaman çocuğunuzu ödüllendirin.”