Beşiktaş’ın Alman yıldızı Mario Gomez, Fenerbahçe derbisinin harika geçtiğini belirterek, “Çok yıpratıcı bir maç oynadık. Liderliği korumamız gerekiyor. Yürümemiz gereken daha çok yol var” dedi.
Karşılaşma öncesi kendisinin Van Persie ile karşılaştırıldığının hatırlatılması üzerine Gomez, “Ben bu kıyaslamalara önem vermiyorum. Kendimi Van Persie, Eto’o ya da Podolski ile kıyaslamıyorum. Benim buradaki varlık sebebim takımıma katkı yapmak, bu büyük taraftarlara katkı yapabilmek ve şampiyonluk için mücadele edebilmek.
Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında sahasında Fenerbahçe ile karşılaşan Beşiktaş, sahadan 3-2 galip ayrıldı. Mücadelede iki gol kaydederek galibiyette başrol oynayan siyah-beyazlıların yıldız ismi Mario Gomez, karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Harika bir derbi maçı olduğunu ifade eden Gomez, “İki takım da çok güzel bir tavır gösterdi. Fenerbahçe şampiyon bir kulüp. Büyük karakterlere sahip oyuncuları var. Çok yıpratıcı bir maç oynadık. Güzel goller atıldı. Bazen sürtüşmeler oldu. Hakem içinde zor bir maçtı. Futbolun güzelliği ortaya çıktı. Maç bittiğinde iki takımın oyuncuları da el sıkıştılar. Ben kendi adıma keyif aldım. Futbolun keyifli yönü ortaya çıkmış oldu” dedi.

“LİDERLİĞİMİZİ KORUMAMIZ GEREKİYOR”
Karşılaşma öncesi kendisinin Van Persie ile karşılaştırıldığının hatırlatılması üzerine Gomez, “Ben bu kıyaslamalara önem vermiyorum. Kendimi Van Persie, Eto’o ya da Podolski ile kıyaslamıyorum. Benim buradaki varlık sebebim takımıma katkı yapmak, bu büyük taraftarlara katkı yapabilmek ve şampiyonluk için mücadele edebilmek. Bununla ilgili tartışmalar medyanın ve taraftarın ilgisini çekebilir. Benim için önemli olan çalışmaya devam edebilmek. Liderliği korumamız gerekiyor. Yürümemiz gereken daha çok yol var” diye konuştu.

“HAKEMLERDE ELLERİNDEN GELENİ YAPIYOR”
Hakemlerin performansını nasıl bulduğunun sorulması üzerine yıldız oyuncu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Kendimi ve hakemleri zor durumda bırakmak istemiyorum. Oyuncular olarak bizler elimizden geleni yapıyorsak, onlarda ellerinden geleni yapmak için uğraşıyorlar. Bu akşam ben Bruno Alves ve Kjaer nasıl elimizden geleni yaptıysak, onlar da işlerini doğru bir şekilde yapmaya çalıştılar. 90 dakika boyunca sahada birçok şey yaşanıyor. Bunları konuşmak ve tartışma oluşturmak doğru olmaz. Her şey sahada olup bitiyor. Türkiye’de 3 büyük takım var ve bu takımların arasında çok büyük rekabet var. Ben de bu rekabetin bir parçası olduğum için gurur duyuyorum” diye konuştu.
(İHA)