Aniden bastıran kar futbol oynamayı engellemedi. Trabzonspor son haftalardaki galibiyet serisine devam etmek, Bursaspor’sa geçen haftaki moralini devam ettirmek isteyen bir oyun sergilediler.
Olcan ve Burak attıkları deparlarla, Alanzinho ve Colman’ın daha rahat hareket etmesini sağladı. Aykut arkada emniyet sübabı gibi bütün kademelere girdi. İlk yarı boyunca Trabzonspor ağır sahaya rağmen üstün bir oyun sergiledi. Marek Cech de soldan ataklara katıldı.
İlk yarıda toplar yere vurup hız aldığından Burak’ın atılan toplara yetişmesi mümkün olamadı. Pası atanlar da buna hiç dikkat etmedi!
Ertuğrul Sağlam, Pinto, Turgay değişikliği ile Bursaspor’a hareket getirdi. Maç boyunca Ozan İpek’e adım attırmayan Serkan Balcı bir kez Ozan’ı kaçırdı, Ozan İpek de golü attı. Gol Bursaspor’a moral getirdi. İkinci yarı farklı bir Bursaspor ortaya çıktı. Buna karşılık Trabzonspor ise direncini kaybetmiş göründü.
İkili mücadeleleri ve kademeleri ile savaşan Trabzonspor gitmiş yerine aynı özellikleri yerine getiren Bursaspor gelmişti. Trabzonspor bir türlü toparlanmadı. Yine bir kornerden Giray ikinci golü kazandırarak oyuna hareket getirdi. Futbol bir anda hızlandı. Ancak karlı zemin az da olsa futbolun kalitesini olumsuz yönde etkiliyordu.
Trabzonspor kazanma hırsını devam ettiriyor. Olcan ve Burak iyi sayılır. Aykut sırıtmıyor. Colman bazen iyi bazen kötü ama asla eski Colman değil. Savunma biraz daha dikktli olmalı. “Trabzonspor savunması iyi olur gol yemez ve az pozisyon verirse Trabzonspor ileri uç adamları öyle veya böyle gol atabiliyor..” Bunun haricinde Trabzonspor’dan iyi oyun beklememek gerekir.
Bu sene Trabzonspor’dan iyi oyun kimse beklemesin. Trabzonspor galip gelir ama asla keyif verici futbol oynamaz. Bu da çok önemli değil galip gelince hiç bir şey söylenmiyor.
Trabzonspor asla şampiyonluk hedefinden kopmamalıdır. Kötü futbol sergilesin ama hep kazansın. Play-Off’a kalmak şampiyonluğu yarılamak demektir. Çünkü Bordo-Mavili ekip taraftar üstünlüğü ve inatçı futbolu ile bence Play-Off’larda bu görüntüsünden çok daha farklı bir görüntü ortaya koyacaktır.