655’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda yarın 61 başpehlivan mücadele edecek. Geçen yıl başpehlivan sayısı 71 iken bu yıl sayı 61’e geriledi.
Dünyanın en eski spor organizasyonu ve güreş festivali olarak bilinen UNESCO’nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Temsili Listesi’nde yer alan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, minik 1, minik 2, teşvik, tozkoparan, deste küçük boy, deste orta boy, deste büyük boy, küçük orta küçük boy, küçük orta büyük boy, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinden toplamda 1970 pehlivan mücadele edecek.
Edirne Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Sarayiçi Er Meydanı’nda gerçekleşecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 23 Temmuz’da birinci tur müsabakaları saat 11:00’da Sarayiçi’nde başlayacak. Aynı gün 2’nci ve 3’ncü tur müsabakaları gerçekleşecek. 24 Temmuz Pazar günü ise turlamadan galip gelen 16 başpehlivanlar çeyrek final için mücadele verecek. Çeyrek finalden çıkan 4 başpehlivan yarı final için ter dökecek. Yarı finalin galipleri ise final mücadelesi gerçekleştirecek. Finali göğüsleyen isim adını tarihe altın harflerle yazdıracak.

İki isim bu yıl yok
Osman Aynur, doping bulgusuna rastlandığı için bu yıl Kırkpınar’da mücadele etmezken 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı Fatih Atlı ise sakatlığından dolayı güreş tutmayacak.
(İHA)