Futbolda şike ve teşvik primi iddiaları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun 11 Temmuz'da görevlendirdiği Etik Kurulu'nun Kozmik Oda'da incelediği 26 klasör belge doğrultusunda hazırladığı ve TFF'nin neden açıklamadığı tartışma konusu olan rapora FOTOMAÇ ulaştı. Şike soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın TFF'ye gönderdiği belgeler, Prof. Dr. Oğuz Atalay'ın başkanlığındaki kurul tarafından değerlendirildi. 15 Ağustos'ta tek nüsha olarak hazırlan 38 sayfalık "TFF Etik Kurulu İnceleme Raporu"nda bazı maçlarda belgelerin yeterli görülmediği yer aldı.

Raporda savcılığın gizlilik kararının kalkması veya iddianamenin düzenlenmesiyle birlikte delillerin kamuoyuna açılmasından sonra, yeni delillere ulaşılması ve TFF'nin tekrar görev vermesi durumunda yeniden inceleme yapılabileceği belirtildi. Raporda lisanssız, yetkisiz futbolcu menajerleri gibi 'futbol ailesi' dışındaki kişilerin fiillerinin de değerlendirilerek, bu kişilerin eylemleri hakkında görüş bildirildi.
İşte rapordan "Bu rapor çok canlar yakar" dedirten detaylar:

ŞİKE YAPILDIĞI TESPİT EDİLEN MAÇLAR

1) - 7 MART: G.BİRLİĞİ-FB (2-4)
"Şike yaptığı" tespit edilen isimler: Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, FB Asbaşkanı İlhan Yüksel Ekşioğlu, FB kaleci antrenörü Murat Öztürk, Fenerbahçe Mali Koordinatörü Tamer Yelkovan, Gençlerbirliği kalecisi Serdar Kulbilge, Gençlerbirliği antrenörü Cengiz Demirel, Gençlerbirliği futbolcularının menajeri Doğan Ercan, menajer Mehmet Şen, Gençlerbirliği idari işler çalışanı Tuğrul Çağrı Üzer, Gençlerbirliği profesyonel işler müdürü Zafer Önder İpek.

F.Bahçe Kulübü de sorumlu: Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle şike faaliyetinin "Fenerbahçe Spor Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olduğu" görüşü bildirildi. Raporda, sadece kendilerine sunulan bilgi ve belgelerde sınırlı inceleme yapılabildiği için Serkan Çalık, Hurşut Meriç, Mehmet Akgün, Michael Jedinak, Labinot Harbuzi, Orhan Şam, Randfall Azofeifa Corrales hakkında "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" belirtildi.

2) - 9 NİSAN 2011: ESKİŞEHİR-FB (1-3)
"Şike yaptığı" tespit edilen isimler: Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ali Kıratlı, Ümit Karan, Bülent Uygun, Tamer Yelkovan.

F.Bahçe Kulübü de sorumlu: Raporda, Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle de "şike faaliyetinin Fenerbahçe Spor Kulübü'ne İzafe edilmesinin uygun olduğu" görüşü bildirildi. Şike soruşturmasının gizliliğine ilişkin kararı nedeniyle sadece kendilerine sunulan dosyadaki bilgi ve belgelerle sınırlı inceleme yapılabildiğinden Şekip Mosturoğlu, Alaeddin Yıldırım, Sami Dinç, Sezer Öztürk hakkında, "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı", bu kişilerin bilgisine başvurulması gerektiği ve haklarında yeniden inceleme yapılması gerektiği görüşü bildirildi.

3) - 1 MAYIS 2011: FB-İBB (2-0)
"Şike yaptığı" tespit edilen isimler: Aziz Yıldırım, Bülent İbrahim İşçen, Ahmet Çelebi, Yusuf Turanlı, İbrahim Akın.

F.Bahçe Kulübü de sorumlu: Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olması nedeniyle şike teşebbüsünün Fenerbahçe Spor Kulübü'ne "izafe edilmesinin uygun olduğu" görüşü bildirildi.
İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak, Cemil Turan, Taner Yelkovan, Serkan Acar, Ali Kıratlı, İskender Alın hakkında "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı", Can Arat ve Metin Depe'nin ise bilgilerine başvurulması gerektiği belirtildi.
Arat ve Depe'nin ifadelerin başvurulduktan sonra, yeniden inceleme yapılması gerektiği ifade edildi.

4) - 15 MAYIS 2011: FB-A.GÜCÜ (6-0)
"Şike yaptığı" tespit edilen isimler: Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Cemil Turan, Yavuz Ağırgöl, Mehmet Yenice, Yadigar Boğa, Bülent İbrahim İşçen, Abdullah Başak, Sami Dinç,Yusuf Turanlı, Ümit Aydın.

5) - 22 MAYIS 2011: SİVAS-FB (3-4)
"Şike yaptığı" tespit edilen isimler: Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mecnun Odyakmaz, Ahmet Çelebi, Bülent İbrahim İşçen, Ali Kıratlı, Abdullah Başak, Yusuf Turanlı, Korcan Çelikay, Fatih Akbaba,Tamer Yelkovan.

F.Bahçe ve Sivas da sorumlu: Raporda, Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun Yönetim Kurulu Üyesi olması, Mecnun Odyakmaz'ın Sivasspor Kulübü Başkanı ve Ahmet Çelebi'nin Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle "şike fiillerinin Fenerbahçe Spor Kulübü ile Sivasspor Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olduğu" belirtildi. Cemil Turan'ın, şike yapıldığını bilmesine rağmen bunu Türkiye Futbol Federasyonu'na bildirmemiş olması, Ahmet Çelebi'nin yöneticisi olduğu Sivasspor'un sahaya çıkacak ilk on birini üçüncü kişilere açıklamasının Etik Kurulu Talimatı'na aykırılık yönünden değerlendirilmek üzere Etik Kurulu'na sevk edilmesi istendi. Raporda, sunulan bilgi ve belgelerde sınırlı inceleme yapılabildiğinden, Faruk Taşseten, Mehmet Yıldız, Mehmet Oflaz, Rıza Çalımbay, Ahmet Bulut hakkında, "kanaat oluşturmaya yetecek kanıtın bulunmadığı" belirtildi.
Rıza Çalımbay ve Ahmet Bulut'un bilgilerine başvurulması gerektiği, bilgisine başvurulduktan sonra, hakkında kanaat oluşturmaya yetecek kanıt bulunmayan bu kişiler hakkında, yeniden inceleme yapılması gerektiği ifade edildi. Raporda, emniyet fezlekesinde, "teşvik primi teşebbüsü" iddiasıyla şüpheli olarak gösterilen Zeki Mazlum'un teşvik primi teşebbüsünde (3. kişi girişimi) bulunduğu, Mazlum'un Trabzonspor'da yetkili bir konumda olmaması sebebiyle, "teşvik primi teşebbüsünün kulübe izafe edilemeyeceği" belirtildi. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Mithat Halis, Recep Denizer'in "somut olayla ilgisinin bulunmadığı", Nevzat Şakar ile Renad Sezer hakkında ise" kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" belirtildi.

ŞİKE TEŞEBBÜSÜ YAPILAN MAÇLAR

1) - 24 NİSAN 2011: BUCA-FENERBAHÇE (3-5)
"Şike teşebbüsünde bulunduğu" tespit edilen isimler: Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ali Kıratlı, Bülent İbrahim İşçen, Ahmet Çelebi, Bülent Uygun, Güde Fazıl Özdemir

F.Bahçe de sorumlu: İnceleme raporunda, Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle" şike teşebbüsünün Fenerbahçe Spor Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olduğu" görüşü bildirildi. Raporda, Mecnun Odyakmaz hakkında "yeterli delil bulunmadığı", Cemil Turan ile Musa Aydın hakkında ise "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" belirtildi.

2 ) - 8 MAYIS 2011: KARABÜK-FB (0-1)
"Şike teşebbüsünde bulunduğu" tespit edilen isimler: Emenike'nin transferine ilişkin şike iddiasıyla ilgili Sami Dinç ile Erdem Konyar. Sami Dinç ve Erdem Konyar'ın şike teşebbüsünün Fenerbahçe veya Karabükspor'a izafe edilemeyeceği belirtildi. Diğer şike iddialarıyla ilgili olarak, Seyit İbrahim Kalender ile Tamer Yelkovan'ın bu müsabakaya ilişkin şike İddialarıyla ilgisinin olmadığı ifade edildi.
Raporda, sadece kendilerine sunulan bilgi ve belgelerde sınırlı inceleme yapılması nedeniyle Aziz Yıldırım, Alaeddin Yıldırım, Ayhan Çopuroğlu, Batur Altıparmak, Hasan Çetinkaya, Mehmet Şen, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Osman Murat Özaydınlı, Şekip Mosturoğlu hakkında, "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı", bu kişilerin bilgisine başvurulması gerektiği, bu kişilerin bilgisine başvurulduktan sonra, yeniden inceleme yapılması gerektiği görüşü belirtildi. Teşvik primine teşebbüs iddiasıyla ilgili olarak, emniyetin fezlekesinde şüpheli belirtilmediği, ancak mevcut bilgi ve belgelerin incelemesi sonucunda Nevzat Şakar, Cener Çuvalcıoğlu ve Muhammet Özdin hakkında herhangi bir şüphe olmadığı belirtildi.

3)- 15 MAYIS 2011: FB- ANKARAGÜCÜ (6-0)
Raporda, Şekip Mosturoğlu'nun "şike teşebbüsünde bulunduğu" belirtildi.

F.Bahçe de sorumlu: Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı, İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle "şike fiillerinin", Şekip Mosturoğlu'nun Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı olması nedeniyle "şike teşebbüsünün Fenerbahçe Spor Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olduğu" görüşü bildirildi. Turgut Doğan Şahin, Uğur Uçar'ın "şike teşebbüsünü bildirmemesi nedeniyle", Ekrem Okumuş'un "futbol müsabakasına ilişkin psikolojik baskı yapması nedeniyle" Etik Kurulu Talimatı'na aykırılık yönünden değerlendirilmek üzere Etik Kurulu'na sevk edilmesi istendi. Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu ile Ahmet Bulut hakkında ise "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" belirtildi. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Nevzat Şakar, Mithat Halis ve Recep Denizer hakkında ise "teşvik primi" iddiasıyla ilgili olarak "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" ifade edildi.

TEŞVİK PRİMİ VERİLDİĞİ VE TEŞEBBÜSÜNDE BULUNULDUĞU TESPİT EDİLEN MAÇLAR
1) - 21 ŞUBAT 2011: MANİSA-TS (1-2)
Etik Kurulu İnceleme Raporu'nda, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Cemil Turan, Serkan Acar ile Hikmet Karaman'ın, "teşvik primi teşebbüsünde bulunduğu" belirtildi. Raporda, Kenan Yaralı, Tamer Yelkovan, Semih Özsoy hakkında ise ilgisini gösteren "yeterli delil bulunmadığı" belirtildi.

F.Bahçe de sorumlu:
Raporda, Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle "teşvik primi teşebbüsünün Fenerbahçe Spor Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olduğu" ifade edildi. Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman'ın, teşvik primi teklifini uygun görmekle birlikte, bunu ancak kulüp başkanının onayıyla yapabileceğini belirttiğinden; Kenan Yaralı hakkında, ilgisini gösteren yeterli delil olmadığından ve teşvik primi teklifinin oyunculara aktarıldığına dair bir delil olmadığından, "Manisaspor Kulübü'ne izafe edilebilecek bir fiil bulunmadığı" yönünde görüş bildirildi.

2) - 06 MART 2011: BURSA-İBB (1-1)
"Teşvik primi verdiği" tespit edilen isimler: Aziz Yıldırım ile İlhan Ekşioğlu. Ali Kıratlı ile menajer Yusuf Turanlı'nın ise "teşvik primi vermeye aracılık ettiği" belirtildi. Raporda, Futbolcu İbrahim Akın, İskender Alın, Zeki Korkmaz, Metin Depe, Can Arat hakkında ise "kanaat oluşturmaya yetecek kanıt bulunmadığı", bu futbolculardan Zeki Korkmaz, Metin Depe ve Can Arat'ın bilgilerine başvurulmasının gerektiği, hakkında kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmayan bu kişiler hakkında yeniden inceleme yapılması gerektiği yönünde görüş bildirildi.

3) - 20 MART 2011: G.BİRLİĞİ -TS (1-2)
"Teşvik primi teşebbüsünde bulunduğu" tespiti yapılan isimler: Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Serdar Kulbilge, Cengiz Demirel, Zafer Önder İpek.

F.Bahçe de sorumlu:
Raporda, Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı, İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun ise Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle "teşvik primi teşebbüsünün Fenerbahçe Spor Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olduğu" görüşü bildirildi.
Mahmut Boz'un eylemiyle ilgili olarak ise "teşvik primi aldığına dair kanıtın bulunmadığı" belirtildi.

4) - 17 NİSAN 2011: TS-BURSA (1-0)
"Teşvik primi teşebbüsünde bulunduğu" tespiti yapılan isimler: Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Alaeddin Yıldırım, Hasan Çetinkaya, Samet Güzel, Ali Kıratlı, Gökçek Vederson.

F.Bahçe de sorumlu:
Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle "teşvik primi teşebbüsünün Fenerbahçe Spor Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olduğu" görüşü bildirildi. Alexandro de Souza hakkında ise "teşvik primi fiiliyle ilgisini gösteren delil bulunmadığı" , Sercan Yıldırım hakkında ise "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" belirtildi.

5) - 22 NİSAN 2011: ESKİŞEHİR-TS (0-0)
"Teşvik primi teşebbüsünde bulunduğu" tespiti yapılan isimler: Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Ümit Karan, Bülent Uygun, Ali Kıratlı, Sami Dinç, Zafer Tüzün. Raporda, Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve İlhan Ekşioğlu'nun Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle "teşvik primi teşebbüsünün Fenerbahçe Spor Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olduğu" görüşü bildirildi. Şükrü Ongan ile Tamer Yelkovan hakkında ise "yeterli delil bulunmadığı" ifade edildi.
Raporda, emniyet fezlekesinde, "şike " iddiasıyla ilgili bir şüpheli gösterilmediği ancak, iletişim tespit tutanaklarında Zeki Mazlum, Bülent Uygun ve Halil Ünal'ın adlarının geçtiği, Zeki Mazlum, Bülent Uygun ve Halil Ünal hakkında, "herhangi bir şüphe olmadığı" belirtildi.

6) - 15 MAYIS 2011: TS- İBB (3-1)
"Teşvik primi teşebbüsünde bulunduğu" tespiti yapılan isimler: Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Bülent İbrahim İşçen, Abdullah Başak, Yusuf Turanlı, İbrahim Akın, İskender Alın'ın "teşvik primi teşebbüsünde bulunduğu" belirtildi.

Fenerbahçe de sorumlu:
Raporda, Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve İlhan Ekşioğlu'nun Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle "teşvik primi teşebbüsünün Fenerbahçe Spor Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olduğu", Cihan Haspolatlı, Mahmut Tekdemir, Metin Depe, Samuel Tobias Holmen'in ise "iddialarla ilgisini gösteren yeterli delil bulunmadığı" ifade edildi.

ŞİKE TESPİT EDİLEMEYEN MAÇLAR
1) - 13 MART 2011: FB-KONYA (2-0)
Etik Kurulu Raporu'nda İnceleme Raporu'nda, "şike" iddiasıyla ilgili olarak, Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Cemil Turan, Serkan Acar, Faruk Yaşar, Yılmaz Vural hakkında, "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" belirtildi. Bu kişilerin bilgisine başvurulması gerektiği belirtilen inceleme raporunda, bilgisine başvurulduktan sonra, "yeniden inceleme yapılması gerektiği" görüşü bildirildi.

2) - 18 MART 2011: GS-FB (1-2)
Etik Kurulu İnceleme Raporu'nda, Alaeddin (Ali) Yıldırım'ın "şike veya şike teşebbüsü niteliğinde herhangi bir fiilinin olmadığı" belirtildi. Ancak, Galatasaray takım kadrosunu öğrenmeye çalışması ve İlhan Yüksel Ekşioğlu'na Fenerbahçe'yi ilgilendiren diğer müsabakaları halletmeleri telkininde bulunması nedeniyle Etik Kurulu Talimatı'na aykırılık yönünden değerlendirilmek üzere, Etik Kurulu'na sevk edilmesi istendi. Raporda, İlhan Ekşioğlu'nun şike veya şike teşebbüsü niteliğinde herhangi bir fiilinin olmadığı, ancak şike isteği, Doğan Ercan'ın "şike veya şike teşebbüsü" niteliğinde herhangi bir fiilinin olmadığı, ancak kendisine bağlı futbolcudan öğrenmiş olduğu takım kadrosunu rakip takım yöneticisine bildirmesi, Barış Özbek'in "şike veya şike teşebbüsü niteliğinde herhangi bir fiilinin olmadığı" ancak gerek kendi takımı aleyhine kullanmış olduğu ifadeler ve gerekse de takım kadrosunu üçüncü kişilere sızdırması nedeniyle Etik Kurulu Talimatı'na aykırılık yönünden değerlendirilmek üzere Etik Kurulu'na sevk edilmesi yönünde görüş bildirildi.

3) - 08 MAYIS 2011: BUCA-TS (1-2)
Etik Kurulu İnceleme Raporu'nda, "şike teşebbüsü " iddiasıyla ilgili olarak, emniyet fezlekesinde şüpheli belirtilmediği vurgulanarak, Sadri Şener ile Nevzat Şakar hakkındaki "şike iddiasının doğru olmadığı" olmadığı belirtildi.

4)- 22 MAYIS 2011: KARABÜK-TS (0-4)
Etik Kurulu İnceleme Raporu'nda, "şike teşebbüs" iddiasıyla ilgili olarak, Nevzat Şakar, Caner Çuvalcıoğlu, Muhammet Özdin hakkındaki " iddianın doğru olmadığı" belirtildi.

TEŞVİK PRİMİ TESPİT EDİLEMEYEN MAÇLAR

1) - 10 NİSAN 2011: GS-TS (0-1)
Etik Kurulu İnceleme raporunda, "teşvik primi " iddiasıyla ilgili olarak, "Adnan Sezgin'in teşvik primi verme-alma fiilini işlemediği" belirtildi. Raporda, Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Ali Kıratlı, Doğan Ercan hakkında "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" belirtildi.

TEŞVİK YAPILDIĞINA İLİŞKİN YETERLİ DELİL OLMAYAN MAÇLAR

1) - 26 ŞUBAT 2011: FB- K.PAŞA (2-0)
Etik Kurulu İnceleme Raporu'nda, "şike" iddiasıyla ilgili olarak, Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Cemil Turan, Tamer Yelkovan, Kasımpaşaspor kalecisi Fırat Kocaoğlu hakkında, "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" belirtildi. Bu kişilerin bilgisine başvurulduktan sonra, "yeniden inceleme yapılması gerektiği" yönünde görüş bildirildi.

2) - 04 MART 2011: KAYSERİSPORMANİSASPOR (1-2)
Etik Kurulu İnceleme Raporu'nda, "şike ve teşvik primi" iddialarıyla ilgili olarak Aziz Yıldırım, İhan Yüksel Ekşioğlu, menajer Doğan Ercan, Önder Turacı hakkında kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı belirtildi. Ancak, "bu kişilerin bilgisine başvurulduktan sonra, yeniden inceleme yapılması gerektiği" yönünde görüş bildirildi.

3) - 6 MART 2011 BEŞİKTAŞ-TS (1-2)
Etik Kurulu İnceleme Raporunda, "şike ve teşvik primi verilmesi" iddiasıyla ilgili olarak, Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ali Kıratlı, Yusuf Turanlı ve Serkan Balcı hakkında "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" belirtildi. Raporda, bu kişilerin bilgisine başvurulduktan sonra "yeniden inceleme yapılması gerektiği" görüşü bildirildi.

ŞENER VE ŞAKAR HAKKINDA DELİL YOK
Raporda, Bucaspor-Trabzonspor (1-2) maçındaki "şike" iddiasıyla ilgili olarak Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile asbaşkan Nevzat Şakar hakkında "şike iddiasının doğru olmadığı" belirtiliyor. Karabükspor-Trabzonspor (0-4) karşılaşmasında "şike teşebbüsü" iddiasıyla ilgili olarak Nevzat Şakar hakkındaki iddianın da doğru olmadığı vurgulanıyor. Raporda ayrıca, Sivasspor-Fenerbahçe (3-4) maçında Sadri Şener'in "teşvik primi" olayıyla ilgisinin bulunmadığı, Nevzat Şakar hakkında ise söz konusu suçlamayla ilgili "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" ifade edildi.

YILDIRIM'A 12 SUÇLAMA
TFF Etik Kurulu'nun şike raporunda, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili olarak 5 maçta şike, 1 maçta şike teşebbüsü, 1 maçta teşvik pirimi, 5 maçta teşvik pirimi teşebbüsü, 1 maçta şike olmadığı, 6 maçta iddialarla ilgili delil bulunamadığı, 10 maç için ise yapılan şike ve teşvik primi iddialarıyla ilgili olarak Fenerbahçe Kulübü'nün de sorumluluğunun bulunduğu yönünde görüş bildirildi.