61SAAT SPOR SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

Lige Play-Off parolasıyla başlayan Bordo-Mavililer’de, ödeme krizleri geçtiğimiz gün aşılırken, yaşanan olaylar ise adeta olayın vahim durumunu anlatıyor.

DEVREYE USTA GİRDİ
Kulüp Başkanı Abiş Hopikoğlu’nun uzun süredir yönetim toplantısı yapmadığı öğrenilirken, devreye Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta girdi.

KRİZ CİDDİ BOYUTTA
Krizin boyutunun ciddi durumlara ulaşmasının ardından basketbol yöneticilerinin olmadığı bir zamanda kulübe giden Başkan Usta, oyuncuları bir araya toplayarak, “Burada yönetim mekanizması iyi işlemiyor. Artık benimle muhatap olacaksınız. Maaşları ben ödeyeceğim” dedi.

MENAJER OYUNCULARI İKNA ETTİ
Başkan Usta’nın bu söyleminin ardından maaşlar yine de geç ödenince idmana çıkmayan oyuncuları Genel Menajer Nihat Mala ikna etti.

BAŞKAN YÖNETİMİ TOPLAMIYOR
Basketbol Kulüp Başkanı Abiş Hopikoğlu’nun krizi çözmek için uğraş vermemesi ve bunun ardından sponsor olan Medical Park’ın zirvesindeki ve Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta’nın devreye girmesi de yönetimsel açıdan basketbol kulübünde sıkıntıları göz önüne seriyor.

KADJİ KOVULMUŞTU!
Ayrıca basketbol takımı oyuncusu Kadji’nin maaşlar konusunda sorun çıkarmasının ardından Başkan Abiş Hopikoğlu, oyuncuyu takımdan gönderme kararı almıştı.

WRİGHT YURT DIŞINA GİTTİ
Oyuncunun özür dilemesi üzerine yeniden takıma geri gelen oyuncunun yanı sıra yine takımın oyuncularından Julian Wright da eşinin doğum yapmasını bahane ederek yurt dışına çıkmış ve geri dönmemişti.

BAZAREVİCH GÖZ ÖNÜNE SERDİ
Öte yandan Başantrenör Sergei Bazarevich’in, oyuncularla diyaloglarının iyi olmadı ifade edilirken, Anadolu Efes maçının ardından yaptığı, “Antrenman bile yapamıyoruz. Yönetimin bu krizi çözmesi gerekiyor” açıklaması da yine krizi belirten açıklamalardı.

USTA ‘BEN VARIM’ DEMİŞTİ
Beşiktaş maçı öncesi futbolculara 15 milyon TL’lik prim yatıran Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın, basketbol kulübü için “Ben varım” demesinin ardından destek çıkmaması ise kafalarda soru işareti bıraktı.

HOPİKOĞLU KULÜPTEN KOPTU
Basketbol Kulübü Başkanı Abiş Hopikoğlu’nun kulüpte yaşanan sorunlara çözüm bulamadığı ve uzun bir süredir kulüpten iyice uzaklaştığı iddia edildi.