Federasyon seçimlerinde mevcut başkana karşı oy kullanan Rizeli kulüplerin çeşitli bahanelerle şampiyonaya alınmadığını iddia eden Yeşil Rizem Spor Kulübü Başkanı ve Türkiye Kano Federasyonu eski Yönetim Kurulu Üyesi Şafak Tatoğlu, "Bu olay federasyonun spor bilincinden ne kadar uzak kaldığını gösterdi" dedi. Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay ise şampiyonaya alınmayan kulüplerin akredite yönetmenliği şartlarını taşımadıklarını savundu.

Sakarya'nın Poyrazlar Gölü'nde 29 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yapılan Türkiye Durgunsu Kano Şampiyonası'na başvuran Yeşil Rizem Spor Kulübü, Gündoğdu Su Sporları kulübü, Rize Olimpik Spor Kulübü, Rize Gençlik ve Spor Kulübü ile Kaçkar Dağcılık Kayak Rafting İhtisas Spor Kulübü, "Kano sporu için ehil olmadıkları" iddiasıyla şampiyonaya alınmadı. Bunun üzerine bu kulüplerdeki 12 sporcu bonservislerini iptal ederek şampiyonaya çıkardıkları ferdi lisansla katıldı. Sporcular, toplamda 4 altın, 3 gümüş ve 8 bronz olmak üzere 15 madalya kazandı.

KULÜPLERİMİZ İÇİN "EHİL DEĞİLMİŞ, ÇAKMAYMIŞ" DEDİLER

Takımı şampiyonaya alınmayan Yeşil Rizem Spor Kulübü Başkanı ve Türkiye Kano Federasyonu eski Yönetim Kurulu Üyesi Şafak Tatoğlu, Rize'deki bazı spor kulüplerinin şampiyonaya katılmak için başvurduğunu ancak akredite edilmediklerini söyledi. Tatoğlu, "Federasyon yetkilileri Rize'deki kulüpleri sudan bahanelerle şampiyonaya akredite etmedi. Kulüplerimiz için 'ehil değilmiş, çakmaymış' dediler. Halbuki köklü kulüplerimiz çok sayıda Türkiye şampiyonlukları kazandı. Federasyon seçimlerinde Rizeli kulüplerimiz Başkan Sami Mengütay'a karşı oy kullandı. Bu nedenle kulüplerin cezalandırıldığını düşünüyoruz. Akredite edilmeyen kulüp sporcularımız bonservislerini iptal ederek ferdi lisansla şampiyonaya katıldı. 5 kulübümüzün 12 sporcusu toplamda 15 madalya kazandı, 4 Türkiye birinciliği elde etti. Sporcularımız yeteneklerini kanıtladı. Bu olay federasyonun spor bilincinden ne kadar uzak kaldığını gösterdi" dedi.

AKREDİTE YÖNETMENLİĞİNE UYMAYAN KULÜP ŞAMPİYONAYA ALINMIYOR

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay ise, kendisine karşı olan kulüplerin şampiyonaya alınmadığı iddiasının doğru olmadığını savunarak, akredite yönetmenliği hazırladıklarını ve bu yönetmenliğe uygun şartlar taşımayan kulüplerin şampiyonalara alınmadığını söyledi. Rize'den şampiyonaya katılmak isteyen kulüplerin bazılarının antrenörü dahi bulunmadığını belirten Mengütay, şöyle konuştu:

"Rize'de 50'ye yakın kano kulübü var. Bunların bir çoğu genel kurulda oy kullanma hakkı elde etmek için kurulmuş. Ancak şampiyonaya katılacak takımlar için akredite yönetmenliği uygulanıyor. Bu yönetmenliğe aykırı olan kulüpler alınmıyor. Sağlıklı ve profesyonel olarak bu işi yapan ve antrenörleri bulunan kulüplerin akreditasyonu yapılıyor, diğerleri yapılmıyor. Bu kulüplerin sporcuları mağdur olmasın diye akredite hakkı elde eden kulüplere geçmeleri ya da katılması için çalışma yaptık. Sporcuları mağdur etmedik." -