Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, şike nedeniyle küme düşme cezasının kesinlikle kalkmayacağını söyledi.

G.Saray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'ün 'Kulüpler Birliği, küme düşme kalksın diye bir toplantı organize edecekse G.Saray'ı davet etmeye bile gerek yok. Böyle bir sisteme bizim imza atmamız mümkün değildir' sözleri hatırlatılarak düşmenin kalkıp kalkmayacağı sorulan Aydınlar, "Düşme talimatı değişmeyecek. Benim olduğum yerde şike yapan küme düşer. TFF'nin 58. maddesi değişmeyecek" yorumunu yaptı.

Düşürmeyin dedi diye düşürmeyeceğiz mi dedik?"

Aydınlar, yine Kanaltürk Televizyonu'nda yayınlanan Murat Özaydınlı ile konuşmalarına da değindi.

Aydınlar, "Murat Özaydınlı'nın açıklamalarında Aziz Yıldırım'ı suçlayıcı bir şey yok. Yanlış anlıyorsunuz. Öyle bir eleştiri var diyor. Parayı oradan alıp şikede kullanıyorsunuz diye bizi böyle suçluyor. Suçlamanın bu şekilde geldiğini söylüyor." dedi.

Özaydınlı'nın Fenerbahçe'yi şimdi düşürmeyin dediği hatırlatılan Aydınlar, "O sadece bir sohbet. O düşürmeyin dedi diye düşürmeyeceğiz diye bir şey yok. Ne, ben de yaparım demiş miyim? Hayır" diyerek bu konuşmaya açıklık getirdi.

"ŞİKE YASASINDAKİ TALİMAT DEĞİŞMEYECEK"

Şike yasasındaki değişiklik çalışmaları ile ilgili de konuşan Aydınlar, "Şike yasasındaki talimat net olarak söylüyorum değişmeyecek. Evet bu sözün altına Mehmet Ali Aydınlar'ın imzasını koyabilirsiniz." diyerek iddialı konuştu.

"UEFA'DAN KORKUM YOK"

UEFA'nın İsviçre Federasyonu'nu tehdit ettiği hatırlatılan Aydınlar, UEFA tehdidinden korkmadığını söyledi. Aydınlar bu konuyla ilgili şunları söyledi:
"Daha henüz elimize belgeler gelmedi. Belgeler gelecek, onlar incelenecek. 14 gün daha belgeler gelmedi. İki haftadır belgeler taşınmaya çalışılıyor, hala bitirilemedi.Sizin elinizdekiler değil, sizin elinizdekiler bende de var ama onlar değil bu belgeler. Ek klasörler yok daha ortada. Onların çarşamba gönderileceği söylendi. UEFA'nın Sion mevzusundan dolayı İsviçre'ye rest çekmesinden dolayı korku içerisinde değilim. Biz gerekeni yaparız zaten. Biz sezon sonu karar vereceğiz dedikten sonra UEFA ile konuştuk ve sonunda bizim dediğimizde mutabık olduk. "
Aydınlar, Galatasaray yönetiminden Adnan Öztürk'ün gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'ne alınmama konusundaki endişelerini için ise "Adnan bey rahat olsun. Asla Türkiye'yi etkileyecek bir karar içinde olmayız. " dedi.