Trabzonspor ile Türkiye Futbol Federasyonu arasındaki gerilim devam ederken bordomavili takımın başkanı Sadri Şener, Etik Kurulu raporunun ortaya çıkması sonrası TFF'ye bir kez daha çağrıda bulundu.

İşte Sabah Gazetesi'nde yer alan Murat Özbostan imzalı o haber:  

"2010-2011 sezonu lig şampiyonluğu kupasını bir an önce bize verin. Şampiyonu da Trabzonspor olarak ilan edin. Etik Kurulu raporundaFenerbahçe'nin 5 maçta şike ve 3 maçta da şike teşebbüsü yaptığı ortaya çıktı. Şimdi ne olacak? Biz başından beri bu işte olmadığımızı söyledik. 82 puanın helal olduğunu vurguladık. Talebimiz bellidir. Geçtiğimiz sezonun şampiyonluk kupasının Trabzonspor'a verilmesini ve şampiyon olarak bu camianın ilan edilmesini bekliyoruz. Başından beri bunu istiyoruz.Trabzonspor camiası bunu hak ediyor."

KENAR SÜSÜ DEĞİLİZ 
Süreç böyle mi olmalı? 
Kanaat var, savcılık iddianamesi var, delil var. Daha nasıl bir şey bekleniyor ki? Trabzonspor başından beri bu işin içinde yok. 'Bizi sokmaya çalışmayın' diyoruz. Daha kaç defa diyeceğiz. Yokuz işte yokuz. Ben kendimi ve camiayı bilmiyor muyum? Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı'nın dediği gibi bizi de kenar süsü yapmak için uğraşıyorlar. Bırakın bu işleri bırakın. Biz kenar süsü değiliz.

SEÇİM YAPILIR GÖRÜRÜZ 
TFF Başkanını istifaya çağırdınız. Mehmet Ali Aydınlar da size rest çekti. Ve dedikleriniz için "Ayıp" ifadesini kullandı.
Evet; Futbol Federasyonu Başkanı'nı istifaya çağırdım. Bu FutbolFederasyonu eleştirilmeyecek bir kurum mu? Mutlu olsunlar eleştiriyoruz diy... Ne var bunda? Ayıp nerede anlamadım. Hemen Disiplin Kurulu'na sevk. Ne yaptım ki ben? Benim yöneticim Tuncay Bekiroğlu ne yaptı? Ben büyük bir güç değilim. Kral mıyım, Futbol Federasyonu'nu indireceğim yerinden. Seçim olur. Demokratik koşullarda görürüz ne olduğunu. Seçime giderlerse tabii..

Etik Kurulu raporunu isteyecek misiniz?
Evet bugün (dün) arkadaşlar gerekli başvuruyu Futbol Federasyonu'na yaptı.

PFDK'ya savunma verecek misiniz? 
Yoo neden vereyim. Savunma vermedim.

Acıbadem ile sağlık anlaşması mı yaptınız?
Hayır öyle bir şey yok. Medical Park ile de anlaşmamız yok şu an. Yeni görüşmeler devam ediyor. Acıbadem ile hiç görüşmedik.

Sezon sonu beklenemez
Federasyon ne yapmalı artık sizce? 
Sezon sonunu beklemeden gereğini yapmalı. Fakat ligin kaderi ne olur bilmem. Lig alt üst olur bunu da belirteyim. Ama bu konu sezon sonuna kadar da taşınmaz. Sezon sonuna taşınırsa her hafta bir homurdanma olacak. 

Takıma dönersek? Takviye olacak mı?
Tabii ki olacak. Şenol Güneş ile Orduspor maçı sonrası konuşacağız. Hocamızın raporu doğrultusunda takviye yapacağız. Bu konuda arkadaşlar her zaman için çalışma yapıyorlar. Yabancı transferi düşünüyoruz. Ama önce eldeki futbolculardan göndermek lazım.

Neden performansınız bu kadar düştü sizce? 
Bu kadar yoğun tempo sonrası bu süreci normal karşılıyorum. Çocukların arkasındayız, yanındayız. Avrupa'da önemli işler yaptık ve şanssızlıklar yaşadık. Bir sorun yok.

TFF'ye suç duyurusu
Trabzonspor Kongre Üyesi İbrahim Tüfekçi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) hakkında görevini yapmadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.TFF'nin bordo-mavili kulübü zarara uğrattığını iddia eden Tüfekçi, federasyonun belli kulüp ve kişileri kolladığını ve kaos ortamı yarattığını iddia etti. Tüfekçi, ayrıca 2010-2011 sezonu şampiyonluğununTrabzonspor'a verilmesini talep etti.