ZONGULDAK (AA) - Fransa'da düzenlenen Liselerarası Avrupa Bayan Futbol Şampiyonası'nda üçüncü olan Ereğli Merkez Anadolu Lisesi bayan futbol takımı ilçeye döndü.

Okuldaki öğretmen ve öğrenciler tarafından yakılan meşale ve "Türkiye" sloganları eşliğinde karşılanan bayan sporcuların yaşadığı sevinç dikkati çekti. Karşılamaya gelenler, bayan futbol takımı üyeleriyle okul önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Takım Antrenörü Erkan Kılıçarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransa'nın ev sahipliği yaptığı şampiyonada gruptan ilk sırada çıkarak yarı finalde Almanya’nın rakibi olduklarını ancak aldıkları şanssız yenilgiyle finale çıkamadıklarını anlattı.

Fransa'yı 1-0 yenerek Avrupa üçüncüsü olduklarını dilegetiren Kılıçarslan, "Biz bunu daha önce de yakalayabilirdik. Birçok kereler finaller kaybettik, yarı finaller kaybettik, nasip bu seneymiş. Bayan futbolunun güçlü olduğu Almanya, Brezilya, Fransa gibi ülkeler vardı. Bu ülkelerin arasından sıyrılıp Avrupa üçüncüsü olmak büyük başarı. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Seneye Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenecek dünya şampiyonasına katılmak istiyoruz." diye konuştu.

Sporculardan Merve Meral da Türkiye’yi, Fransa’da en iyi şekilde temsil etme gayretinde olduklarını, özellikle Fransa’da yaşayan gurbetçilerden yoğun destek gördüklerini söyledi.

Gurbetçilerin maçlara gelerek tezahürat yaptığını anlatan Meral, "Oranın suyu, ekmeği farklı, aç kaldık. Çok değişik duygular içerisindeydik. Gece yatıyoruz, sabah kalkıyorsunuz ezan sesi yok, çok değişik geliyor, gerçekten ülkem bir başka. Çok teşekkür ediyorum herkese." dedi.