A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, 2014 FIBA Dünya Kupası çeyrek finalinde karşılaşacakları Litvanya’yı yenebileceklerini söyledi.
A Milli Takım, 2014 FIBA Erkekler Dünya Kupası 2. tur maçında, Avustralya’yı 65-64 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Milliler’in çeyrek finaldeki rakibi Litvanya oldu. A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Avustralya maçının ardından yaptığı açıklamada, galibiyeti maçı izleyen ve heyecan duyan herkese armağan ederek, “Muhteşem bir maç daha oynadık. Hiçbir zaman maçı bırakmıyoruz. Bitime 6-7 dakika kala 14 sayı geri düşüyoruz ama savaşmaya devam ediyoruz. Bugün hücumda kötü oynadık. Emir, takımın en skorer oyuncusu ama ilk devre sıfır çekti. Maç boyunca oyun içinde her şeyi denedik. Yaptığımız tüm arayışları, son 2 dakika Emir Preldzic ile bulduk” dedi.

"DÜNYANIN 8 TAKIMI ARASINA GİRDİK"
Ataman, Dünya Kupası’nda gidebilecekleri yerlerin yeni başladığını belirterek, “Bu tip maçlarda geriden gelindiği zaman Allah yardım ediyor. Allah yardım etti, kazandık. Dünyanın 8 takımı arasına girdik ama bu bir hedefti. Litvanya, yenebileceğimiz bir takım. Madalyaya kadar uzanmaya çalışacağız” diye konuştu.

ERDENAY: “EMİR’İN MUAZZAM İKİ ÜÇLÜĞÜ MAÇI GETİRDİ”
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay ise ay-yıldızlıların yenilmek istemediğini vurgulayarak, “Emir’in muazzam iki üçlüğü maçı getirdi. Son saniyelerde Avustralyalı seyirciler aşağıya takımlarını tebrik etmeye giderken o anı göremediler. 30 saniyede adımızı çeyrek finale yazdırdık” şeklinde konuştu.

AKKAŞ: “ÇOK BÜYÜK BİR HEYECAN VARDI”
TBF Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ise Emir Preldzic’in basketinin zor bir maçı kazandırdığını ifade ederek, “Galibiyetten dolayı çok sevinçliyiz. 2010 yılında Sırbistan ile oynadığımız maçın son bölümleri gibi bir oyun oldu. Çok büyük bir heyecan vardı. Herkes bu galibiyetten dolayı çok sevinçli. Emir’in basketiyle zorlu bir maçı kazandık. Hedeflediğimiz noktaya yavaş yavaş geliyoruz. Şimdi Litvanya’yı da yenip 70 milyonun desteğiyle yarı finale kalmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.
(İHA)