GAZİANTEP (AA) - Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, 1-0 yendikleri Kardemir Karabükspor maçına ilişkin, iç sahada ilk kez kazandıkları için mutlu olduklarını bildirdi.

Buruk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, zorlu ve stresli bir haftayı geride bıraktıklarını söyledi.

Puanlarını 8'e çıkardıklarını hatırlatan Buruk, "Bugüne kadar bu sahada maç kazanamamıştık, bunu kırmak bizim için önemliydi. İç sahada ilk maçı kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çok iyi maç olmadı, maçın gereğini yaptık. Rakibe çok pozisyon vermedik, Kardemir Karabükspor ligin iyi takımlarından biri, onlara başarılar diliyorum" dedi. 

Sahanın zemininin iki takımının oyununu da etkilediğine dikkati çeken Buruk, şunları kaydetti:

"Zemin nedeniyle oyuncular topu kontrol altına almakta zorlandı. Bundan sonraki haftalar daha iyi olacak. Oyun oynamayı seviyoruz ama bunu zemin nedeniyle bugün beceremedik. Gol sayımız düşük değil ama son haftalarda gol atmakta zorlanıyoruz. Öndeki oyunculara daha çok top aktarmamız lazım."

- Kardemir Karabükspor cephesi

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, sahanın zemininin kötü olduğunu söyledi.

Hakem Yunus Yıldırım'ı da eleştiren Kafkas, bundan sonraki maçları Yıldırım'a göre değerlendireceklerini dile getirdi. 

Kafkas, "Penaltı verilir ya da verilmez ben bunda değilim. Ben Yunus Yıldırım'ın oyun kuralını çözemedim, çözen varsa söylesin. İki takım oyuncuları arasında neredeyse katliam çıkacaktı. Bugün futbol oynanmadı, futbola benzer bir şey oynandı" şeklinde konuştu.