Özbekistan’da devam eden Dünya Büyükler Güreş Şampiyonasının ikinci gününde mücadele eden milli güreşçilerden Mustafa Kaya ve Şamil Erdoğan, akşam seansında bronz madalya için mindere çıkacaklar.
Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te organize edilen Dünya Şampiyonası’nda, ay-yıldızlı güreşçilerin başarılı performansları devam ediyor.

KAYA VE ERDOĞAN, BRONZ MADALYA İÇİN TER DÖKECEK
Gymnastics Palace Spor Salonu’nda yapılan ikinci gün müsabakalarında Mustafa Kaya ve Şamil Erdoğan bronz madalya için maça çıkmaya hak kazandı.
Gün boyunca üst düzey bir mücadele sergileyen milli güreşçi Şamil Erdoğan, 97 kilo ilk tur müsabakasında Letonyalı rakibi Iman Lagodskis’i tuş etti. Daha sonra Polonyalı rakibini teknik üstünlükle mağlup eden Erdoğan, İranlı rakibi Reza Mohammed Ali’yi 8-0’lık skorla yenerek yarı finale adını yazdırdı. Yarı finalde Rus sporcu Abdusalam Gadisov’a şanssız bir şekilde mağlup olan Şamil Erdoğan, akşam seansında bronz madalya için mücadele edecek.
65 kiloda mücadele eden Milli Güreşçi Mustafa Kaya ise ilk tur müsabakasında Kuzey Koreli rakibini 10-4’lük skorla dize getirdi. Amerikalı rakibini 7-4 mağlup ederek çeyrek finale yükselen başarılı sporcu, Azerbaycanlı Magomed Muslimov’u 10-0 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde İranlı Seyed Ahmad Mohammadi’ye 17-10 mağlup olan Mustafa Kaya, akşam seansında Dünya üçüncülüğü için performans sergileyecek.
Öte yandan, sabah seansı müsabakalarında rakiplerine mağlup olan milli güreşçiler Münir Recep Aktaş ve Soner Demirtaş, şampiyonaya veda eden isimler oldu.
(İHA)