FIBA 2014 Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren Türkiye, organizasyona ev sahipliği yapacak olan İspanya’ya karşı Abdi İpekçi Arena’da oynadığı hazırlık maçını 70-63 kaybetti.
Abdi İpekçi Arena’da oynanan Türkiye-İspanya özel maçının ilk çeyreğine Marc Gasol damga vurdu. Dünya Kupası’na hazırlanan iki ekibin karşılaştığı maçta ilk sayılar Türkiye’den gelse de İspanya’nın 10-0’lık serisi skor üstünlüğünü konuk ekibe taşıdı. Bu dönemde Marc Gasol arka arkaya bulduğu sayılarla öne çıktı. Bu serinin ardından toparlanan Türkiye ise 9-2 ile karşılık verdi ve farkı eritti. Ömer Aşık’ın öne çıktığı bu dakikalarda fark bir sayıya kadar indi. Ancak son iki dakika içinde İspanya’nın hücumunu toparlaması ve Türkiye’nin ise skor üretmekte zorlanmasıyla çeyrek 23-17 İspanya üstünlüğü ile sona erdi. İkinci çeyreğe hızlı başlayan İspanya oldu. Pau Gasol pota altında yaptığı asistler ile hız kazanan İspanya hücumuna karşı Türkiye, Kerem Gönlüm’ün savaşçı oyunu ile karşılık vermeye çalıştı. Ancak ay-yıldızlılar soyunma odasına 39-31 geride gitti.
Karşılaşmanın üçüncü çeyreği dengede geçti. Türkiye rakip yarı sahada skor üretme sorunu yaşasa da İspanya’ya kolay sayı şansı vermedi. Ancak üçüncü çeyrek de 55-48 İspanya’nın üstünlüğü ile sona erdi. Maçın son çeyreğinde İspanya’nın hızlı hücuma izin vermeyen disiplini karşısında şutlar ile çözüm üreten Türkiye, Cedi ve Ender’in arka arkaya gelen üçlükleri ile İspanya’yı molaya zorladı. Cedi’nin mola sonrası gelen turnikesi farkı bir sayıya indirdi. Ancak son iki dakika içerisinde bu geri dönüşe cevap veren İspanya Gasol kardeşlerin ürettiği 6 sayı ile farkı 7’ye çıkardı. İspanya salondan 70-63 galip ayrıldı.
(İHA)