ORDU (AA) - GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU -  Maddi sorunlar nedeniyle 23 oyuncusunu kaybeden PTT 1. Lig ekiplerinden Orduspor, kadroyu altyapı oyuncularıyla tamamlarken, kulüp bünyesinde oluşturulan heyet, altyapıda ortaya çıkan boşluğu ilçelerin yanı sıra mahalle mahalle gezerek belirleyeceği yeteneklerle kapatmaya çalışacak.

Yeni sezona büyük hedeflerle başlayan Karadeniz ekibi, içinde bulunduğu maddi sıkıntıları aşma noktasında başarılı olamayınca, ödemesini yapmakta zorlandığı 23 futbolcusuyla yollarını ayırdı.

Sezon başı oluşturulan kadrodan Martin Mutumma, Hüsamettin Tut ve kaleci Valeri Fomichev dışında tüm oyuncuların takımdan ayrılmasının ardından transfer tahtası da kapalı olan Orduspor, PTT 1. Lig'de ikinci yarı oynayacağı maçlara, çoğu altyapı oyuncularından kurulu bir takımla çıkacak. 

Kulüp İdari Menajeri Selim Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok oyuncunun takından ayrılması sonrasında U15, U17 ve U21 kategorilerinde yer alan 23 genç oyuncuyu A takım kadrosuna katmak durumunda kaldıklarını söyledi. 

Söz konusu oyuncuların A takım kadrosuna dahil edilmeleriyle birlikte altyapıda futbolcu açığının ortaya çıktığını ifade eden Şener, bu noktada yeni yeteneklerin tespit edilerek bu açığın kapatılmasının zorunlu hale geldiğini dile getirdi. 

Şener, mevcut şartların kulübü bu noktaya taşıyacağının tahlilini önceden yapamadıklarını vurgulayarak, "Giden 23 oyuncunun yerine altyapıdan değişik kategorilerde oynayan 23 genç oyuncuyu A takıma çıkardık, altyapıda oluşan bu boşluğu da heyet tarafından belirlenecek futbolcularla doldurmamız gerekiyor. Belki şartların bizi bu noktaya getireceğini önceden bilseydik önlem alabilirdik ancak şimdi geldiğimiz süreçte önümüzde böyle bir tablo oluştu" diye konuştu.

- "Mahalle mahalle gezilecek" 

Şener, Orduspor olarak yola artık kendi yetiştirdikleri oyuncularla devam edeceklerini vurgulayarak, kulüp bünyesinde oluşturulan heyetin ilçelerin yanı sıra mahalle mahalle gezerek futbolcu arayacağını söyledi.

Tespit edilecek yeteneklerin Ordulu olmasına özen göstereceklerini ifade eden Şener, şöyle konuştu:

"Biz artık yolumuza genç oyuncularla devam etmek durumunda kaldık. Onun için oluşturulan heyet mahalle mahalle, ilçe ilçe, gerekirse köy köy gezecek ve futbolcu arayacak. Genç ve yetenekli oyuncuları kulübe kazandıracağız. Önümüzdeki hafta içerisinde bununla ilgili gerekli planlamaları yapacağız ve heyet çalışmalarına başlayacak. İnşallah Orduspor'un geleceği adına verimli bir çalışma olacak." 

Şener, yapacakları bu çalışmadan verim alacaklarına inandığını anlatarak, altyapıda oluşan futbolcu açığını bu yolla kapacaklarını kaydetti.