Eski Manchester United golcüsü Denis Law, kulübünün Malezya’da açtığı bir futbol okulu için bu ülkeye giderken, New York menşeili Human Rights First isimli insan hakları organizasyonundan bir iddia gündeme düştü.

Telegraph’ın haberine göre Human Rights First oluşumunun direktörü Brain Dooley, Malezyalı bir doktorun Manchester United kulübü ile irtibata geçmesi yüzünden işkenceye maruz kaldığını berlitti.

Doktor Fatima Haji, Nisan 2011’de üzerinde Manchester United forması ile vurularak öldürülen 15 yaşındaki Ahmad Shams için Manchester United’a bir elektronik posta göndererek, hayatını yitiren genç adına saygı duruşunda bulunulmasını rica etti. Sonrasında ülkedeki güvenlik açığı nedeniyle bu maili silen Dr. Haji, kulübün kendisine gönderdiği yanıtla kendisini ele verdiğini söyledi.

Gözaltına alınan romatolog Haji, “Gözlerim bağlanmış ve kelepçelenmiş durumdaydım ve dövülmüştüm. Bir adam bana ‘Alex Ferguson ile ilişkin ne?’ diye sordu. Şok olmuştum ve maillerimi karıştırdıklarını anladım. Bir kadın görevli kafamın iki yanından sertçe vurdu. Sonradan anladım ki ellerinde elektrik veren aletler vardı. Bana birkaç kez elektrik verdi. Çok acı vericiydi” ifadelerini kullandı.

Ülkedeki iç karışıklıkta yaralılara yardım etmekten 18 meslektaşıyla gözaltına alınan ve beş yıl hapis cezasına çarptırılan Fatima Haji, geçen sene aklanmıştı.

Dooley, Denis Law’un doktorla görüşmesinin çok yerinde bir hareket olacağını belirtti.