Erzurum’da Avrupa Şampiyonası artistik buz pateni kamp hazırlıklarını sürdüren eski milli futbolcu İlhan Mansız, uzun süreden sonra yeşil sahalara geri dönerek bu kez hakemlik yaptı.
Avrupa Şampiyonası artistik buz pateni hazırlıklarını partneri Olga Bestandigova ile birlikte Erzurum’da sürdüren eski milli futbolcu İlhan Mansız, Short Track ve Artistik Buz Pateni sporcuları arasında oynanan futbol maçında hakemlik yaptı. Uzun süre aradan sonra yeşil sahalara geri dönen ve bu kez futbol oynamak yerine hakemlik yapan yıldız futbolcu İlhan Mansız, futbol maçında yaptığı hakemlik ile seyircilerden tam not aldı. Erzurum’da kamp çalışmalarını sürdüren Short Track Milli Takımı ve Artistik Buz Pateni Milli Takımı patencileri arasında oynanan futbol müsabakası keyifli bir ortamda geçerken, eski milli futbolcu İlhan Mansız, zaman zaman topun ayağına gelmesiyle maça katıldı.
Öte yandan, maç sırasında üzerindeki tişörtü çıkaran İlhan Mansız’ın göğsünün sağ tarafına yıllar önce yaptırdığı kartal dövmesi gözlerden kaçmadı. 2001-2002 sezonunda Samsunspor’dan Beşiktaş’a transfer olan ve uzun süre siyah-beyazlı takımda top koşturan eski milli futbolcunun göğsündeki kartal dövmesini sildirmediği ve uzun yıllardır Beşiktaş’ın simgesi olan kartalı taşıdığı gözlendi. Short Track Milli Takımı ve Artistik Buz Pateni Milli Takımı arasında oynanan ve hakemliğini İlhan Mansız’ın yaptığı futbol maçını Short Track Milli Takımı 7-4 kazandı.
Maç sonrası açıklamalarda bulunan Mansız, uzun aradan sonra yeşil sahalarda ilk kez ter attığını söyledi. Mansız, "Bugün buz pateni kamp çalışmalarından geriye kalan boş zamanımızı futbol maçı yaparak değerlendirmek istedik. Erzurum’da kamp yapan milli takım sporcuları ile futbol maçı yaptık ve buzcular, yeşil sahada ter attılar" dedi.
Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren İlhan Mansız, Erzurum’da yüksek rakım ve güzel pistlerden yararlanarak şampiyonaya partneri ile birlikte iddialı hazırlandıklarını söyledi.
(İHA)