36. Vodafone İstanbul Maratonu’nda Boğaziçi Köprüsü’nde renkli görüntüler oluştu. Bir grup yanlarında getirdikleri yiyecekler ile köprüde kahvaltı keyfi yaparken, kimileri halay çekti, kimileri ise protesto gösterisi yaptı.
118 ülkeden binlerce insanın katıldığı 36. Vodafone İstanbul Maratonu, Boğaziçi Köprüsü’nde renkli görüntülere sahne oldu. Maratonun başlamasıyla vatandaşlar köprü üzerinde yürüyüşe geçti. Köprüye gelen bazı vatandaşlar giydikleri ilginç giysiler ile dikkat çekerken, bazıları da yanlarında getirdikleri yiyecekler ile kurdukları sofrada kahvaltı keyfi yaptı. Köprünün her tarafında farklı etkinliklerin yapıldığı maratona kimileri köpeğiyle geldi, kimileri ise balon uçurarak kansere dikkat çekmek istedi. AK Parti Beyoğlu Gençlik Kolları’na mensup bir grup, Mescid- i Aksa’ya yapılan saldırıyı protesto ederek, “Biz cumhurbaşkanının dediği gibi bütün dünya oynasa da biz yanındayız ve yapılanları kınıyoruz” dedi.
Bazı vatandaşlar köprü üzerinde halay çekerken, yüzlerine kömür sürüp kafalarına baret takan bir grup ise yaşanan maden faciasını protesto etti. İzci kulübü üyeleri ise köprüde kitap okuyarak gezdi. Maraton bir gencin evlenme teklifine de şahit oldu. Köprüye çıkan bir genç, evlenme teklifi ettiği genç kızın parmağına yüzük taktı.
Öte yandan organ bağışına dikkat çekmek için Memorial Hastanesi tarafından organ bağış kampanyası yapıldı. Prof. Dr. Koray Acarlı, “Organ bağışına dikkat çekmeye çalışıyoruz. Yanımda organ nakli olmuş hayatının ilk maratonuna çıkan biri var. Onu da görebilirsiniz” dedi.
(İHA)