22 yaşındaki Balotelli, Ocak ayında Manchester City'den AC Milan'a transfer olduktan sonra, geri döndüğü Serie A'ya çabuk alıştı. İtalyan yıldız, yeni takımının formasını giydiği ilk 3 maçta 4 gol atarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Bununla yetinmek istemeyen İtalyan forvet, Brescia'daki evinde de birtakım değişikliklere gitme kararı aldı. Misafirleri üzerinde farklı bir etki bırakmak isteyen Balotelli, Il Giornale di Brescia'da çıkan habere göre yerel sanatçı Livio Scarpella'ya heykelini yapmasını rica etti. Bu yolla, Balotelli ismini ölümsüzleştirmek adına ilk adımı attı.

Scarpella, gazeteye yaptığı açıklamada, "Komisyon ücretini aldım ama henüz Balotelli ile yüz yüze görüşemediğim için fotoğraflar üzerinden çalışıyorum. Birkaç taslak ilettim ama Mario kendisiyle özdeşleşen, kaslarını gösterdiği sırada takındığı meydan okuma ifadesini içeren, gol sevincinde karar kıldı. Balotelli'yi antik zamanlardaki sporcular gibi hayal ettim ve heykel de klasik ile popüler stilin bir karışımı olacak. Bronz renginde platin kullanarak yapmayı düşündüğüm heykelin gözleri de taştan olacak." diyerek iddiaları doğruladı.

İtalyan basını da bu açıklama sonrası Balotelli'nin heykelinde takınacağı ifadede Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde Almanya'ya attığı gol sonrası yaptığı sevinçten esinlenildiğini ileri sürdü. Balotelli'nin o golü attığı maç da inişli çıkışlı kariyerinin zirve yaptığı anlardan biriydi.