Trabzonspor Medical Park Başantrenörü Nenad Markovic, Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden A Milli Basketbol Takımı'nın en az çeyrek final oynayacak kadroya sahip olduğunu söyleyerek, başantrenör Ergin Ataman'ı övdü.

Mirza Delibaşiç Basketbol Turnuvası'na katılmak üzere geldiği Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da bulunan Markovic, devam eden Avrupa Basketbol Şampiyonası'na dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin çeyrek finale kalacağına inandığını aktaran Markovic, "Türkiye, en az çeyrek final oynayacak bir kadroya sahip. Son sekiz takım arasında kaldıktan sonra her şey kiminle eşleşeceğine bağlı. Kaliteli ve tecrübeli bir antrenöre sahipler. Son sekiz takım arasına kalacaklarına eminim. Eğer yarı finale kalmayı başarırlarsa sonrasında her şey mümkün" diye konuştu.

Nenad Markovic, ülkesi Bosna Hersek'in Avrupa Şampiyonası'ndaki şansını değerlendirerek, "Bosna Hersek turnuvaya üç kaliteli oyuncusundan yoksun gitti. Milli takım şu anda bir geçiş döneminde. Oyuncuların çok iyi mücadele ettiklerini, ellerinden gelenin en iyisini vermeye çalıştıklarını düşünüyorum. İkinci tur bizim için fantastik bir sonuç olur" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Medikal Park'ta yeni sezon hazırlıkları

Yeni sezon öncesinde hazırlıkların devam ettiğini belirten Markovic, daha çok antrenman maçı yaptıklarını ifade etti.

Markovic, Mirza Delibaşiç Basketbol Turnuvası'nda da iki maç yapacaklarını anımsatarak, bu maçlarda da takımın gerek savunma gerekse kondisyon açısında son durumunu görme imkanı bulacağını kaydetti.

Yeni sezonun çok zorlu ve ilginç geçeceğini aktaran Markovic, "Türkiye'de lig çok güçlü. Darüşşafaka, Anadolu Efes, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Banvit, Türk Telekom ve tüm diğer takımlarıyla Basketbol Süper Ligi bence Avrupa'nın en güçlü ligi" şeklinde konuştu.

Bordo-mavili ekibin başantrenörü, "futbol şehri" olarak nitelenen Trabzon'da geçen sezon taraftarların ilgisini basketbola da çekmeyi başardıklarını vurgulayarak, "Artık halk, basketbola farklı bir gözle bakıyor. Basketbola ilgi epey arttı. Herkes yeni sezonu bekliyor. İnsanların yeni sezondan beklentileri var" diye görüş belirtti.

Geçen sezon elde ettikleri başarılı sonuçları bu yıl da tekrarlamak için çok çalışacaklarını söyleyen Markovic, "Kolay olmayacak ama play-off turuna kalmamızın iyi bir sonuç olacağını düşünüyorum. Geçen sezon Pınar Karşıyaka'nın elde ettiği başarıyı gördük" diye konuştu.

Bosna Hersekli başantrenör, Türkiye'de çok kaliteli antrenörlerin görev yaptığına işaret ederek, Dusan Ivkovic ve Zeljko Obradovic gibi isimlerin hem ligdeki oyuncuların hem de genel anlamda ligin kalitesini yükselteceğini sözlerine ekledi.