ANKARA (AA) - Dünya Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) tarafından düzenlenen 6 Nisan Dünya Herkes için Masa Tenisi Günü etkinlik yarışmasında, Türkiye'yi temsil eden Kastamonu Bozkurt Belediyespor, En Kreatif Etkinlik dalında 97 ülke arasında dünya birinciliğini kazandı.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, ITTF komitesi 6 Nisan Dünya Herkes İçin Masa Tenisi Günü Komitesi tarafından yapılan değerlendirmede, Kastamonu Bozkurt Belediyespor'un denizde balıkçı teknesinde oynadığı masa tenisi etkinliği, 569 etkinlik arasında En Kreatif Etkinlik ödülüne layık bulundu.

Bozkurt Belediyespor Masa Tenisi Takımı oyuncuları ve antrenörü, güne dikkat çekmek amacıyla Abana Şehit Ömer Şenel Balıkçı Barınağı'ndan Karadeniz'e açılarak teknede masa tenisi oynamışlardı.

İzmir İl Temsilciliğinin geçen yıl yaptığı etkinlik aynı dalda ilk sırayı almıştı.

Kastamonu Bozkurt Belediyespor Masa Tenisi Takımı Antrenörü Ufuk Gemicibaşı, uluslararası bir organizasyonda birincilik elde ettikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, "Birinci olduysak, hepimizin başarısıdır. Bu başarı bizim için gururdur." ifadelerini kullandı.

Kendilerini her zaman destekleyen Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç'a, Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş'e, Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Abana Belediyesine teşekkür eden Gemicibaşı, "Bir gün antrenman yaparken, 6 Nisan ile ilgili bir konuşma açıldı. Ben de nasıl olduğunu anlattım. İnsanların o günde ilginç yerlerde masa tenisi oynadıklarını söyledim. Biz de bunu nasıl yaparız diye kendi aramızda konuşurken, denizde masa tenisi oynamak aklımıza geldi ve uyguladık." değerlendirmesinde bulundu.

Masa tenisinin her yerde oynanabilecek bir spor olduğuna dikkati çeken Gemicibaşı, şunları kaydetti:

"Bozkurt Belediyespor Masa Tenisi Takımı olarak, 6 Nisan gününü herkesten farklı şekilde kutlamak istedik. Karadeniz'e açılarak denize ağ attık, aynı zamanda da masa tenisi oynadık. Sporcularımızın büyük keyif aldığı etkinlikle masa tenisinin her yerde yapılabileceğini kanıtlamış olduk."