Yenilgisiz şampiyon Amerikalı boksör Floyd Mayweather, eski dünya şampiyonu Haitili Andre Berto ile yaptığı yarı orta sıklet unvan maçından da galip ayrıldı. Mayweather bu zaferiyle, İtalyan asıllı ABD'li boksör Rocky Marciano'nun 49-0'lık rekorunu da egale etti.

ABD'nin Las Vegas kentindeki MGM Grand Garden Arena'daki karşılaşmada Mayweather ve Berto, kariyerlerinde ilk kez karşı karşıya geldiler. Floyd Mayweather, 12 raunt sonunda karşılaşmayı 3 hakemin ortak kararıyla kazandı.

Yaptığı 48 profesyonel karşılaşmanın tamamından galip ayrılan 38 yaşındaki ünlü boksör Mayweather, 49'uncu maçında da yenilmezliğini korudu.

"The Money" (Para) lakaplı Floyd Mayweather, bugüne kadar profesyonel olarak yaptığı 48 maçın 26'sını nakavtla kazandı. Mayweather, son galibiyetiyle, hayat hikayesi film yıldızı Sylvester Stallone'u üne kavuşturan "Rocky" filmine ilham olan yenilgisiz şampiyon İtalyan asıllı Amerikalı Rocky Marciano'nun 49-0'lık rekorunu egale etme başarısını gösterdi. 31 yaşındaki Berto'nun ise kariyerinde 30 galibiyeti ve 3 yenilgisi bulunuyor.

Büyük mücadeleye sahne olan karşılaşmayı izleyenler arasında bir çok ünlü Hollywood ve NBA yıldızıyla birlikte boks dünyasının önde gelen isimleri de yer aldı.

Las Vegas'ta yaşayan Mayweather, maç öncesinde yaptığı açıklamada, kazanması halinde boksu bırakacağını belirterek, basketbol maçlarını salonlarda izleyerek ve dünya turuna çıkarak yaşamını sürdüreceğini bildirdi.

Yaptığı son maçtan 32 milyon dolar kazanan Mayweather, yüzyılın müsabakası olarak belirtilen bir önceki maçında Filipinli Manny Pacquiao'yi yenerek 250 milyon dolar elde etmişti. 600 milyon dolar tutarında ciro yapılan tarihi karşılaşmadan sonra Pacquiao da 120 milyon doların sahibi olmuştu.

Floyd Mayweather, Dünya Boks Konseyi (WBC), Dünya Boks Organizasyonu (WBO) ve Dünya Boks Birliği (WBA) kemerlerine sahip bulunuyor.