61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantıları bugünki bileşimle devam etti. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı Başkanlığında yapılan mecliste; Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve BBayındırlık Komisyonundan gelen maddeler görüşüldü. 

BAŞARILI SPORCULARA VE KULÜPLERE ÖDÜLLER VERİLECEK
Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından ise meclise getirilen 2016 yılında başarılı olan sporcular ve kulüplere ödül verilmesi maddesi müzakere edildi. Buna göre Trabzon'da şampiyon olan, "Necmiati, Yenimahalle, Hayat medical Bulaka Spor, Gölçayır Gençlik Spor Kulüplerine 5 bin TL nakdi yardım, 
Bal liginie çıkan Zağnos ve Hekimoğlu Doğanspor'a 6 bin TL
3. lige çıkan Arsinspor'a 7 bin TL sonradan 10 bin TL'ye çıkarıldı, 
Trabzon Görme Engelliler Futbol Takımına 5 bin TL" 
Ödül verilmesi önerildi. 

Kulüplerin yanısıra Türkiye, Avrupa ve Dünya çapında başarılı olan sporcularda ödüllendirileceği ifade edildi. Buna göre breysel spor dallarında Dünya 1.'lerine, 3 altın, Dünya 2-3 ve Avrupa Birincilerine 2 altın, Avrupa 2. ve 3 ile Türkiye Birincilerine de 1'er altın verilmesi önerildi. 

Ödüllerin verileceği başarılı sporcuların listesinin ise Gençlikv ve Spor İl Müdürlüğünden alındığı belirtildi. Ancak bu noktada Gençlik ve Spor İl müdürlüğünden sağlıklı bilgi alınamadığı bazen listelerin eksik verildiği ve sürekli güncellemeler yaşandığı belirtildi. Bu noktada meclis üyelerinin önergelerde bulundu. 
Konuyla ilgili söz alan Ortahisar Belediye meclis Üyesi Cahit Erdem, Arsinspor'un 3. ligde mücadele ettiğini ve 7 bin TL'lik yardımın az olduğunu ve yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. 
Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen ise, "Cahit beyin Arsinspor ile görüşüne katılıyorum. Onu da Meclisin tekrar takdir edeceğine inanıyorum" dedi. 

DİKKATE ALINARAK PARA VERİLDİ
İsmail Hakkı Küçükali ise, "Arsinspor'u düşündük komisyonda. 3. lige çıkmış takımlara hoşgeldin parası veriliyor. 3. ligde onların tüm masrafları fedarasyon tarafından karşılanıyor. Bahis oyunlarından ayrıca pay verildiği için onları dikkate alarak bu kadar para verildi" diye konuştu. 
Küçükali'ye yanıt veren Arsin Belediye Başkanı Şen, "Hacdan gelen ben, haber getiren o olunca olmuyor. Bütün masraflar karşılandı. 3. ligde ki bütün takımın federasyon tarafından karşınacaksa ne ala.. Bal'da ki takımlara da yardım veriliyor ama çok çok az. allah onlara yardımcı olsun. Şuanda da ne çektiğimizi biliyoruz. Çok önemli değil" dedi. 

300 BİN TL'YE KENDİ CEBİNDEN HARCADI
Cahit Erdem ise, "Herkes kendi sorununu bilir. Bu Arsinspor kulübümüz geçen sene bizi sokaklara döktü. Tek başına bu işi getirdi. Orada bir arkadaşımız var. Şuanda arsinspor'da, Trabzonspor'da oynamış. Başkan bulmakta zorluk çekiyor. Sağolsun Erdem Başkan destek destek, en az 300-400 bin TL kendi cebinden harcadı. 3.  lige çıktı. Belki masrafların yüzde 70'ini karşılıyor oraya ama oraya çıkan kadar borç var. Onu düşündüğümüzde çok küçük rakamlar. Belki borç para alıp o başarıyı yakaladılar. Yeniden değerlendirilmesinin doğru olacağını düşünüyorum" diye konuştu. 

FENERBAHÇE, TRABZONLU SPORCULARI MAAŞA BAĞLIYOR
Katip Üye ve aynı zamanda Tütünspor Başkanı olan Erhan Nadir, "Spor kulüplerinin hiç bir zaman sıkıntısı derdi bitmez. Yukarıda olanlar bir miktar federasyon spor totodan para alıyor ama aşmatör spor olanlar hiç bir yerden para alaz tabiri caizse dilenme ile götürüyoruz. Benim aslında temas etmek istediğim noktada bireysel sporlarda Trabzon'da çok yetenekli arkadaşlarımız var. Trabzonspor'un buna sahip çıkması lazım. Ben Akçaabat Boks SPor Kulübünde farhi başkan olarak çalıştım. Ferhat Pehlivan var. Kulüpte zor tuttuk. Fenerbahçe Spor Kulübü Trazon'da ki bütün yetenekli oyuncuları alıyor maaşa bağlıyor, sadece Fenerbahçe kulübü adına boks yapıyor. 

TRABZONSPOR 2 MİLYON EURO'YU BİREYSEL SPORCULARA
VERSE HER DEFANISDA DÜNYA ŞAMPİYONU ÇIKAR

Trabzon olarak Trabzonspor'un bireysel sporlara önem vermesi şehrimiz açısından önemli olacak.  2 milyon Euro gidiyor. 3 milyon Euro'yu bireysel sporlara ayırsa defalarca dünya şampiyonu çıkacak arkadaşlar var. Bireysel sporları lütfen Trabzonpor desteklesin" dedi. 

170 BİN TL'YE MAL OLACAK
Madde tartışıldıktan sonra Arsinspor'a teklif edilen 7 bin TL'lik ödül, 10 bin TL'ye çıkarıldı. Madde bu şekilde oylanarak kabul edildi. Ödüllerin Büyükşehir Belediyesine toplamda 160 -170 bin TL'ye mal olacağı kaydediliyor.