SİVAS (AA) - Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında konuk edecekleri Trabzonspor'u yenip, sezonu 3 puanla kapatmak istediklerini söyledi.

Yalçın, kulüp tesislerinde gerçekleştirilen antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, ligin son haftasında Trabzonspor ile karşılaşacaklarını belirterek, iyi bir final yapmak istediklerini ifade etti.

Trabzonspor maçından galibiyetle ayrılmak istediklerini dile getiren Yalçın, "Güçlü ve hedefi olan bir takımla oynuyoruz ama biz de evimizde iyi oynuyoruz ve iyi mücadele ediyoruz. Kazanıp sezonu 3 puanla kapatmak istiyoruz" dedi.

 

- "Hedefe ulaştık"

 

Yalçın, bir basın mensubunun Medicana Sivasspor'un ligi istediği yerde bitirip bitirmediğini sorması üzerine şunları kaydetti:

"Biz göreve başladığımızda Sivasspor'un bir tek hedefi vardı, o da kümede kalmak. Bu hedefi kurtardık diyebiliriz çünkü bizim için başarı orasıydı. Kupada yarı final oynadık, o bizi finale götürebilirdi. Daha yukarılara çıkabilirdik ama maalesef final oynamamıza müsaade etmediler. Göreve başladığımız gün itibarıyla oyuncularımız da biz de istediğimiz hedefe ulaştık." 

Gelecek sezon hedeflerinin ligi daha yukarılarda bitirmek olduğunu ve bu yönde çalışmalar yapacaklarını belirten Yalçın, "Önümüzdeki sezon hedefler çok daha farklı olacak, çıkmak istediğimiz yer çok daha farklı olacak" diye konuştu. 

 

- Transfer çalışmaları

 

Transfer çalışmalarına başladıklarını ve çok sayıda futbolcu izlediklerini anlatan Yalçın, ligde iyi ve kaliteli oyuncuların bulunduğunu belirtti.

Kırmızı-beyazlı ekipte bir takım değişiklikler olacağını vurgulayan Yalçın, "Hata yapmamaya çalışıyoruz, çok fazla hata yapma lüksümüz yok. Transfer döneminde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız" dedi. 

Yalçın, yeni yabancı oyuncu kuralıyla ilgili görüşünün sorulması üzerine ise Türkiye'de bu kuralın uygulanmasının zor olduğunu savundu.

Takımlardaki maksimum yabancı oyuncu sayısının 8-9 olacağına iddia eden Yalçın, "Anadolu takımlarında maksimum 10'a çıkabilir. Biz 14 yabancı kullanmayacağız, en fazla 8-9, onun üzerinde yabancı alma şansımız yok" diye konuştu. 

Öte yandan Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında sahasında Trabzonspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını kulüp tesislerine yaptığı antrenmanla sürdürdü. 

 Teknik direktör Yalçın yönetimindeki antrenman, kondisyon çalışması, açma ve germe hareketlerinin ardından top kapma çalışmasıyla devam etti.