Şekil olarak diğer bayrak çeşitlerinden bazı yönleri ile ayrışan bu bayrak çeşidinin yoğun olarak kullanılan çeşidinde üçgen tarzı bir yapı öne çıkıyor. Aynı zamanda kırlangıç tarzı olanlarda uç kısımda bir üçgen kadar boşluk bırakılıyor.

Bu tür bayrakların kullanım alanlarının öne çıkması ile birlikte temsil açısından farklı büyüklüklerde farklı yerlerde kullanılması da mümkün görülüyor. Aynı zamanda bu bayrağın kullanıldığı yerler de çeşitlilik gösterebiliyor. Okullarda makam odalarında kullanılmasının yanı sıra çeşitle organizasyonlarda da sıklıkla bu bayrak çeşidi tercih ediliyor. Bu tür kullanım alanı genişliğinden dolayı birçok farklı bayrak çeşidi sunuluyor.

Flama Bayrak Özellikleri

Farklı türde kullanımı görülüyor. Büyük ebatlı olanlarının bina içinde kullanımının yanı sıra çeşitli toplantılarda Türk bayrağı olarak kullanılmasının yanı sıra, farklı firmaların logolarının da flama bayrak ile temsil edildiği durumlar da görülebiliyor. Flama bayrak genellikle dikey eksende kullanılan bir bayrak çeşidi olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda bu bayrak çeşidinin çeşitli törenlerde de kullanımı sıklıkla öne çıkıyor.

Flama bayrak çeşitleri ebatlarını göre değişebiliyor. Masalarda kullanılan ve adına flama yelken bayrak ismi verilen bayrak çeşitlerinin yanı sıra ufak boyutta ve genellikle makamı temsilen masalarda kullanılan çeşitli bayraklar bulunuyor. Günümüzde genellikle farklı yerlerde farklı bayraklar kullanılıyor.

Flama Bayrak Nerede Kullanılır?

Flama bayrak genellikle resmi dairelerin iç ve dış kısımlarında kullanılan bayraklar olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda bu bayrak çeşidi günümüzde özel firmalar tarafından daha fazla temsiliyet sağladığı gerekçesi ile kullanılıyor. Yalnızca Türk bayrağı olarak değil, aynı zamanda firmaların özel bayrak tasarımları da yine bu tür bayraklar ile kullanılabiliyor.

Genel kullanımı resmi ve özel daireler olmakla birlikte iç ve dış mekanlarda da yoğun olarak kullanılıyor. Günümüzde yaygın kullanımının yanı sıra boyut olarak da farklı boyutlarda imal edilmesi ile birlikte insanların tercih ettiği bayraklar arasında birinci sırada yer aldığından dolayı birçok imalatçı firma bu ürünleri imal ederek satışa sunuyor.

Flama Bayrak Çeşitleri

Tercih edildiği yere göre birçok farklı çeşidi bulunuyor. Kırlangıç flama en çok kullanılan modeller arasında yer alırken, okul flaması özellikle resmi törenlerde de kullanılması ile birlikte öne çıkıyor. Bazı yerlerde kullanımı görülen süs flamasının yanı sıra, ucu kesik flama ve diğer flama çeşitleri ile birçok yerde bu tür flamaların kullanıldığını görüyoruz.

Kullanım amaçlarına göre farklı çeşitler tercih ediliyor. Okullarda bina girişlerinde kullanılan bayrak çeşitlerinin yanı sıra, aynı zamanda iş yerlerinde makam masalarında da bu tür bayraklar kullanıma giriyor. Günümüzde özellikle resmi törenlerde okulları ya da çeşitli grupları ve kamu kurumlarını temsil etmek açısından bu bayrak türü sıklıkla öne çıkıyor.

Flama Bayrak Ölçüleri

Flama bayrak ölçüleri kullanılan alanlara göre değişebiliyor. Örneğin bazı yerlerde kullanılan flama ölçüleri 1,5x2,5 metre olurken farklı yerler için örneğin, 1,40x1 metre boyutlarında ölçeklendirme görülebiliyor. Bu tür özellikleri ile kullanılan yere özel bayrak kullanımı sonucu farklı ölçülerin öne çıktığı görülüyor. Bunların yanı sıra daha küçük boyutlarda kullanımı da sıklıkla görülebiliyor.

Flama Bayrak Fiyatları

Fiyat olarak üreticilerin kullandığı kumaştan ebatlara varıncaya değin birçok unsur öne çıkıyor. Aynı zamanda bu tür fiyat politikaları açısından da yine beklentileri karşılayan çözümler öne çıkıyor. Günümüzde farklı yerler için tasarlanan farklı özellikle bayrakların fiyatları da yine öne çıkan bir husus olarak görülüyor. Flama bayrak kullanımı son yıllarda kamu kurumlarında olduğu kadar özel kurumlarda da sıklıkla öne çıkan özellikte oluyor.

Diğer Bayrak Çeşitlerimiz

1- Türk bayrağı

2- Masa bayrağı

3- Gönder bayrak

4- Yelken bayrak

5- Makam bayrağı

6- Kırlangıç bayrak

7- Ülke bayrakları

8- Ofis bayrağı