KARABÜK (AA) - Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, ekonomik ve sportif açıdan zor günler geçiren Kardemir Karabükspor'un durumuna ilişkin "Karabükspor, Karabük'ün ve Karabüklülerin değil, bölgenin de takımıdır. Dolayısıyla Kardemir Karabükspor yaşamalı ve yaşatılmalıdır." dedi.

Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabüklü olarak Kardemir Karabükspor'un bu durumda olmasından dolayı üzüntü duyduklarını ve çözüm arayışları içerisinde olduklarını söyledi.

Ekonomik sıkıntının çözüme kavuşması noktasında Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) yöneticileriyle görüştüğünü ve görüşmeye devam edeceğini belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Kafamda başka birtakım çözüm önerileri de var. Henüz onları kimseyle paylaşmadım. Onları da paylaşalım bakalım bir çözüm üretebilecek miyiz? Karabükspor, Karabük'ün ve Karabüklülerin değil bölgenin de takımıdır. Dolayısıyla Kardemir Karabükspor yaşamalı ve yaşatılmalıdır. Bu düşüncedeyiz. Şu anda ekonomik bir sıkıntı ve kriz içindedir. Bunun sebepleri üzerinde durabilir ama bunun üzerinde durarak çözüm üretmek mümkün görünmüyor. O ayrı bir fasıl, çözüm üretmek ayrı bir fasıldır."

Mehmet Ali Şahin, Karabükspor'un hamisi durumundaki KARDEMİR'in yöneticilerinin öncelikle bu konuda çözüm üretmede birinci derecede sorumlu olduklarını düşündüğünü aktararak, "Bundan kaçmaları mümkün değildir. KARDEMİR'in fabrika olarak Türk ekonomisine ve Karabük'e katkı sağlamaya devam etmesi ne kadar önemliyse Kardemir Karabükspor'un Süper Lig'de bulunması o kadar önemlidir. Bu ikisini birbirinden ayıramayız. Göreve yeni seçilen KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz ile görüştüm ve yeniden bir daha görüşeceğim." ifadelerini kullandı.