Yıllardır kendi takımları için bir çok hizmet vermiş, birçok kupa ve başarı sağlamış bu iki isim birbiri ile sürekli bir rekabet ve kıyas halindedir. Aslında yerlerine daha iyi görünebilecek futbolcular gelse de, Messi ve Ronaldo her zaman zirve de olmayı başarmıştır. Onların bir diğer en büyük özellikleri ise diğer futbolcular gibi parayı ve şöhreti bulduklarında bozulmamaları, disiplinlerini hiç kaybetmemeleridir. Düşünsenize Ronaldo’sunun kariyerinizin zirvesindesiniz, Dünyanın en büyük futbolcusu olduğunuz yazılıp çiziliyor ve siz buna rağmen disiplinden hiç kopmadan gece gündüz çalışmaya antrenman yapmaya devam ediyorsunuz. Bu Muhteşem bir başarı! Bu ve diğer durumlardan ötürü Dünyanın en büyük yıldızları olarak gösterilen iki isim arasında her zaman seçim yapmak zordur. Bu yazımız da sizlere Messi ve Ronaldo’yu bir çok açıdan inceleyip hangisinin iyi olduğu kararını size bırakacağız.

Top Sürme: Top Sürme Konusunu ele alırsak aslında bu durumda Messi biraz daha önce gibi. İki oyuncunun da top sürme yetenekleri muazzam olmasına rağmen Messi, bu alanda en iyisi. Bir çok maçta “ayağına yapışan” top sürme tekniği ile herkesi kendine hayran bırakmış durumda. 

Hava Topu Hakimiyeti: Ronaldo’nun geçtiğimiz günlerde Juventus’a attığı muhteşem röveşata golünden sonra bunu konuşmak biraz saçma olacaktır. Özellikle kafa toplarında 3 Metre kadar yükseğe sıçraması onu bu alanda yenilmez ve en iyisi yapıyor. Ronaldo’nun bu kadar yükseğe zıplamasının sırrı hala çözülemedi.

Şut: Aslında bu alanda ikisi de başarılı ve tarzları faklı durumda. Messi daha klas teknik ve kurtarılması zor vuruşları tercih ederken, Ronaldo daha sert ve görülmesi zor vuruşlar yapmayı tercih ediyor. Bana sorarsanız Ronaldo şut gücü bakımından Messi’den bir adım önde görünüyor.

Teknik: Konuyu teknik olarak ele aldığımızda, Messi’nin akıl dolu ara pasları, akıl dolu top sürme tekniği ve çalımları bu konuda onu bir adım öne taşıyor. Son olarak Fizik gücünü ele aldığımız da ise FİZİK olarak Ronaldo’nun Messi’den çok çok önde olduğunu görüyoruz..

Tüm Bunları ele aldığımız da aslında ikisinin farklı tip oyuncular olduğu ama alanların da en iyileri olduğunu görebiliriz..

Kaynak: www.netsporhaber.com