Trabzon’da halen geçen yılın kupasının şike soruşturmasına ragmen Trabzonspor’a verilmemesi isyanı var. Günebakış gazetesi bu isyanın geldiğin son noktayı ilginç bir iddia ile manşete taşıdı.



“Trabzonspor ve sivil toplum örgütleri çarşamba günü toplanıyor. STKlar meydanda sandık istiyor”

başlıklı haberde şu ifadeler yer aldı:

Şike sürecinin yegane mağduru Trabzonspor’u sürecin akamete uğramasının muhtemelen bu hafta kesinleşmesiyle birlikte zor günler bekliyor.

Trabzonspor kulübü başkanı Sadri Şener bugüne kadar şampiyonluk kupasının bir şekilde geleceğine inanarak attığı adımların başarısız olduğunu görünce artık tek başına karar vermek istemiyor. Şike sürecinin ilk aşamasında sessiz kalan TS yönetimi iddianameden sonra harekete geçti. Ancak TFF’nin başına gelen 2 yönetim de Trabzonspor’u bekletme politikasıyla oyaladı. Başkan ve yönetim kupanın verileceğine hep inandı. Gelinen noktada aldatılma ortaya çıktı.

Trabzonspor yönetimi içine düşülemn durumdan, çıkışı kent bileşenleri ve STKlarla halletmek için harekete geçti.

Bunun için sivil toplum kuruluşları ve spor camiasınının önde gelenleriyle çarşamba günü geniş katılımlı bir toplantı yapılacak. Toplantıda bundan sonraki yol haritası belirlenecek. Dün görüşlerine baş vurduğumuz çok sayıda STK temsilcisi ve spor camiasının önde gelen bazı isimleri yapılan haksızlık karşısında TS’yi super ligden çekme adına meydan parkında sandık kurulmasını önerdi. Bu haksızlığın yeni birt travma yaratacağına kesin gözüyle bakılıyor.”