Motor sporların olimpiyatı olarak adlandırılan 37. Dakar Rallisi’nde Türkiye’yi temsil edecek sporcular Arjantin’e gitti.
Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te 3 Ocak Cumartesi günü start alacak Uluslararası Dakar Rallisi’nde Türkiye’yi temsil edecek sporcular bu ülkeye gitti. Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun desteklediği TMF Dakar Takımı’nda yer alan Türkiye şampiyonları Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir ile Castrol KTM Dakar Takımı’nın pilotları Selçuk Bektaş ile Koray Özkaplan bu sabah Arjantin’in başkenti Buenos Aires’e gitti. Milli sporcular Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir, Dakar gibi büyük bir organizasyonda ülkemizi temsil etmekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

9 BİN KİLOMETRE
Arjantin, Şili ve Bolivya topraklarında 9 bin kilometreden oluşan Dakar Rallisi 17 Ocak Cumartesi günü Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te son bulacak. Dakar Rallisi’ne 164 motosiklet, 138 otomobil, 64 kamyon ve 48 quads kategorilerinde 414 araç katılacak. Sayısız Türkiye Şampiyonluklarına imza atan Şakir Şenkalaycı 156, Serkan Özdemir 165 numarayı kullanırken, Selçuk Bektaş 131 ve Koray Özkaplan ise 166 numara ile Dakar’da yarışacak.
(İHA)

13 GÜN SÜRECEK
Güney Amerika kıtası, 13 gün sürecek dünyanın en zorlu yarışı 37. Dakar Rallisi’ne, tarihinde 7. kez ev sahipliği yapacak. Yarışçılar, Buenos Aires’te başlayacak rallide toplam 9 bin kilometreden fazla mesafeyi üç ülkede çöl, toprak yol, zorlu nehir yatağı ve 4 bin kilometrede dağ geçitlerini aşarak tekrar Buenos Aires’te bitiş noktasına ulaşmaya çalışacak.