Aralarında yaşanan nafaka krizi sonrası mahkeme İbrahim Kutluay hakkında uzaklaştırma kararı vermişti. Ancak bu kurala uymayan ve Demet Şener'in yaşadığı eve gelen İbrahim Kutluay'ın hapse girebileceği iddia edildi.İbrahim Kutluay'ın Edwina Sponza ile yaşadığı yasak aşk nedeniyle Demek Şener ile olan evliliği olaylı şekilde bitmişti.

Mahkeme Kutluay'ın Demet Şener'e 3 milyon lira tazminat ve iki çocuğuna toplam 32 bin 500 lira ödemesine karar vermişti. 

Mahkeme ayrıca İbrahim Kutluay'ın eski eşine ve evine yaklaşması yasaklanmıştı. Ancak koruma kararı devam ederken 7 Mayıs günü İbrahim Kutluay, Demet Şener'in evine gelerek mahkeme kararını ihlal ettiği iddia edildi.

Demet Şener, yasağa rağmen İbrahim Kutluay'ın, evine gelerek mahkeme kararını ihlal ettiği iddiasıyla yeniden şikayetçi oldu.

Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre 6284 sayılı kanuna muhalefet ettiği gerekçesiyle İbrahim Kutluay'ın dosyası İnfaz Bürosu'na gönderildi. İbrahim Kutluay'a zorlama hapis cezası verilebilir.

PEKİ NE OLMUŞTU?

25 Mart'ta boşanan çiftin arasında nafaka krizi yaşanmıştı.

Demet Şener, nafaka borcunu ödemeyen eski eşi İbrahim Kutluay'a hem icra takibi başlatmış hem de hakaret ve tehditlerine maruz kaldığını ileri sürerek mahkemeden koruma kararı aldırmıştı.

Mahkeme, Şener'in haciz talebini kabul etmişti. İddiaya göre, ünlü manken haciz kararının hemen ardından, İbrahim Kutluay'ın kendisini tehdit ettiği ve hakaret ettiği iddiasıyla korunma talebinde bulunmuştu.

Talebi değerlendiren İstanbul Aile Mahkemesi, bir ay süreyle İbrahim Kutluay'ın Demet Şener'e yönelik şiddet tehdidi, hakaret ve küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına, evine ve işyerine yaklaşmamasına, iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine karar vermişti.

YENİ AŞKA YELKEN AÇTI

Tüm bu olanlardan sonra Demet Şener, iş adamı Cenk Küpeli ile yeni bir aşka yelken açmıştı.İbrahim Kutluay ise, Demet Şener ile evliliğinin bitmesine sebep olan Edvina Sponza ile aşkını ilan etmişti.