Parkurlarının bir kısmı tarihi Kervanyolu’nu da kapsayan 5 ve 10 kilometrelik iki etapta, 6 ayrı kategoride gerçekleştirilecek olan yarışa katılanlar arasında aynı zamanda, Yıldızlar Dünya Şampiyonası ile Gençler ve Büyükler Avrupa Şampiyonası için dağ koşusu milli takım seçmeleri de yapılacak.
Köprübaşı İlçesi, önemli bir organizeye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kadın-erkek olmak üzere 18 ve 20 yaş altı ile büyükler kategorilerinde yapılacak olan Dağ Koşusu, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonunun organizesi, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Köprübaşı Kaymakamlık ve Belediyesinin yanı sıra İstanbul Trabzon Federasyonu, İstanbul Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği iş birliğinde gerçekleşecek.
İstanbul Trabzon Federasyonu Gençlik Ve Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı Göksal Purtuloğlu ve Kağıthane Amatör Sporlar Federasyon Başkanı Ömer Tüfekçi, ülkenin dört bir yanından yaklaşık 500 sporcunun katılımının beklendiği zorlu koşunun planlaması konusunda Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ü ziyaret etti. Öztürk, “Geçen yılki yarışlar büyük ilgi gördü. Muhteşem doğada, her geçen yıl daha da büyüyecek bir yarış olacak” dedi.
Bazı bölümleri oldukça dik olan parkurlarda nefes kesen yarışların yapıldığını hatırlatan Göksal Purtuloğlu ise, “Tarihi mekanlar ve muhteşem doğa ile birleşen yarışları kusursuz geçmesi için bir bütün olarak hareket ediyoruz. Dağ Koşusunun yanı sıra Adnan Kahveci Halk Koşusunu da gerçekleştirerek Köprübaşı’nı bu branşla özdeşleştirmek için el birliği ile çalışacağız” diye konuştu. Yarışmada dereceye girecek sporculara para ödülü de verileceği açıklandı.