Galatasaray’ın Alman ekibi Hertha Berlin’den transfer ettiği Tolga Ciğerci, Terim Terim’in kendisini A Mili Takım’a davet etmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Ciğerci ayrıca, sarı-kırmızılı taraftarların ilgisinin de kendisini şaşırttığını söyledi.
Galatasaray’ın Hertha Berlin’den transfer ettiği Tolga Ciğerci, cumartesi günü oynanacak Kayserispor maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında medya mensuplarının sorularını yanıtladı.
Tolga Ciğerci, sezona iyi başladıklarını ve ligin ikinci haftasında oynayacakları Kayserispor maçından da üç puan hedeflediklerini söyledi.

"DE JONG’UN GELMESİ BİZİM İÇİN DAHA İYİ OLDU"
"Nigel de Jong’un gelişiyle rekabetin arttığı yönündeki soruya ise genç oyuncu, "İyi performansımla takımıma yardımcı olmak istiyorum. İyi başladım ama üzerine koymak niyetindeyim. Nigel de Jong’un gelmesi bizim için daha iyi oldu. Onu gerek City’den gerek Bundesliga’dan uzun süredir takip ediyordum. Bize fazlasıyla yardım edecek" yanıtını verdi.

"KENDİMİ FATİH HOCA’YA GÖSTERMEK İSTİYORUM"
Son olarak Rusya ve Hırvatistan maçları için milli takıma çağrılan Tolga, "Milli takıma çağrılmak benim için gurur vericiydi. Maçlarda forma giyemedim ama burada oynayarak performansımla kendimi Fatih hocaya göstermek istiyorum" dedi.

"BENİM İÇİN TÜRKİYE’DE TEK TAKIM GALATASARAY’DI"
Taraftarın ilgisi için ise Ciğerci, "Böyle bir ilgi beklemiyordum, oyun stilimin beğenilmesi hoşuma gitti" diyen Tolga, kariyer hedefi ile ilgili olarak da "Çocukluğumda Galatasaraylıydım. Benim için Türkiye’de tek takım Galatasaray’dı. Hayallerimden biri burada oynamaktı. Buraya gelerek hedeflerimden birini gerçekleştirmiş oldum. Ama artık içinde bulunduğumuz zamanı düşünüyorum ve Kayserispor maçına odaklandım" ifadelerini kullandı.

"OYUNCULARLA DİYALOGU OLDUKÇA İYİ"
Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink için başarılı futbolcu, "Oyuncularla diyaloğu oldukça iyi. Zaten bu da oyuncular için çok önemli. Burada olduğu için çok mutluyuz" tanımını yaparken Bundesliga ve Türkiye kıyaslaması için, "Bundesliga’da tempo yüksek ama burada taktik daha ağırlıklı" diyerek sözlerini tamamladı.
(İHA)